2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Egyéb XV.kerület

Egyre több a chipleolvasó a kerületben

kutya_15

Ő szerencsésen hazajutott

A Kutyások a XV. kerületért csoport legutóbb sikeresen hazajuttatott egy elkóborolt, kihűlés szélén álló kutyát. A történetet és annak tanulságát is megosztották közösségi oldalukon.

– Kaptunk egy hívást, hogy egy nagy testű fehér kutyát találtak Rákospalotán. Nagyon ki volt hűlve, betakargatták és kérték a segítségünket. Azonnal kocsiba vágtuk magunkat, odasiettünk és bíztunk abban, hogy chipes az állat. Nem volt szerencsénk, ugyanis se chip, se nyakörv nem volt a kutyán – írták. – Gőzerővel elkezdtük keresni, hátha az interneten már látható, hogy valakinek hiányzik. Egy-két telefon és egy kis utánajárás segítségével hívtuk is a gazdit, hogy megtaláltuk a kedvencét. Mikor odaért, megkönnyebbülve látta, hogy valóban az ő kutyája, akit három nap kódorgás után végre hazavihetett otthonába. A tanulság megint csak annyi, hogy mindenképpen megéri chipelni kedvenceinket.


Számos helyen kérhetünk segítséget

A történethez kapcsolódik, hogy Kolozsvári utcai kispiac melletti bolt faliújságján találtunk egy hasznos plakátot, amelyen megtalálható az összes kerületi chipleolvasó címe és telefonszáma. Amennyiben kóbor kutyát találunk, érdemes elmenni vele az Erdőkerülő utcába, a Bercsényi Miklós utcába, a Víg kalmár étterembe vagy a Báró kutyakozmetikába, ahol a beültetett chip segítségével pillanatok alatt leolvasható a kutya gazdájának neve és címe.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.