EUR: 335,47 Ft
CHF: 315,78 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Egyéb XIX.kerület

Eppel, az új center

Az MTK nevelte, megjárta Angliát és Hollandiát, az NB I-et és a másodosztályt, januártól pedig a kispestiek sikeréért dolgozik. A huszonnégy éves csatár, Eppel Márton azonnal igent mondott a Budapest Honvéd ajánlatára. A támadó lapunknak adott interjújában elárulta, milyen emlékei vannak a Bozsikról, és milyen hozzáállást kéne elsajátítania a mieinknek a nálunknál magasabban jegyzett bajnokságokból.

– Hogy került Eppel Márton a kispestiek látókörébe?


– Úgy tudom, a Honvéd vezetőedzője, Marco Rossi szeretett volna leigazolni. Megkeresték a Dunaújvárost, majd megállapodtak a szerződtetésemet illetően. Én pedig szívesen csatlakoztam hozzájuk. Úgy írtuk alá a szerződést, hogy csak nyáron érkezem, de mindenki azon volt, hogy már télen át tudjak igazolni, és szerencsére ezt tető alá tudtuk hozni.

– Miért döntött a váltás mellett?


– Az elmúlt fél év során saját bőrömön tapasztaltam, mekkora különbség van az NB I és az NB II között. El akartam jönni, a Honvéd pedig már nagyon korán megkeresett, így örömmel fogadtam el az ajánlatukat.

– Hogy érzi magát a Honvédnál?

– Eddig rendben halad minden, jól sikerültek a felkészülési mérkőzések, jók az edzések. Szerencsére nincs lemaradásom, végigedzettem a decembert. Jó kis társaság fogadott itt.

– Milyen emlékei vannak a Bozsik stadionról?

– Az MTK-val az első NB I-es meccseim egyikét itt játszottam, és nyertünk 2–1-re, nemrég pedig a Dunaújvárossal is 2–1-es győzelmet arattunk itt barátságos találkozón.

– Mennyire erős a mostani Honvéd kerete?

– Nem láttam sok NB I-es meccset ősszel, de úgy vettem észre az első edzések után, hogy igazán masszív kerete van a Kispestnek. Reális a cél, hogy az első hatban végezzünk.

– Nyílt titok, hogy a Honvéd középcsatárt keres régóta.

– Ez egyértelműen az én pozícióm. Alkatomból is adódóan ez fekszik, nem a szélen futkosás és beadás. Azon leszek, hogy én legyek a center, és ez gólokban is megmutatkozzon. Remek játékosok közé érkeztem.

– Játszott Hollandiában és Angliában. Mi a különbség a magyar és a két másik ország színvonala között?

– A profi szemléletben és a játék gyorsaságában van különbség. Sokszor az edzések is gyorsabbak, mint itthon a meccsek. Bár itthon is mindenki dolgozik a tréningeken, de kint mindent beleadnak a gyakorlásokon. Mindennap meg kell mutatni, hogy helyed van a kezdőben.

– Haza lehet hozni ezt a mentalitást?

– Egyénfüggő. Ott van Dárdai Pál, akinek a hozzáállását most mindenki láthatta. Ahhoz, hogy valaki ilyen legyen, hosszú légióskodásra van szükség.

 

Kapusmez a rajongónak

Kemenes meze jó helyre került (fotó:kispest.hu)

Kemenes meze jó helyre került (fotó:kispest.hu)

A nyolcéves Gönczöl Barna nagy szurkolója a Honvédnak. A kis kapuspalánta példaképe Kemenes Szabolcs. Barna régi vágya egy Kemenes-mez volt, a napokban teljesült a kívánsága, a kispesti kapus aláírt mezt ajándékozott a kisfiúnak. Gönczöl Barna nagy álma, hogy egyszer majd Kemenes nyomdokaiba lépjen, és a Honvéd összeállítása az ő nevével kezdődjön.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.