2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Egyéb XIV.kerület

Ezt a számot hívja, ha segíteni akar!

A zuglói hajléktalanok ügye nem oldódott meg a tél beköszöntéig. Sokan éjszakáznak a hidegben földön vagy padon. Ha ilyen embert lát, vagy tudomására jutott, hogy a környezetében valaki fűtetlen lakásban él és segítségre szorul, hívja a 112 központi segélyhívó telefonszámot, illetve a Menhely Alapítvány éjjel-nappal működő 06-1-338-4186-os számát. A Menhely Alapítvány diszpécserszolgálata napi 24 órában fogadja a bejelentéseket a veszélyeztetett helyzetben lévő emberekről. A szolgálat krízisautót, valamint speciális utcai szolgálatokat küld ki a hajléktalan emberekhez és segítenek az elhelyezésükben. Azokat, akik nem fogadják el a szállások nyújtotta lehetőséget, takaróval és élelmiszerrel látják el.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Mintha győztek volna: döntetlen

  Mintha győztek volna: döntetlen

  A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

 • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.

 • Tavaszváró töltött kacsa

  Tavaszváró töltött kacsa

  Az utolsó hivatalosan téli hónap végén – időjárástól függetlenül – már a márciusi tavaszra készülünk.