EUR: 338,77 Ft
CHF: 317,74 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Belföld

Félmilliárdnál is többért vett földeket a volt MSZP-s politikus családja!

A volt szocialista képviselő, az agrárkamara korábbi elnöke és rokonsága félmilliárdnál többet költött az árveréseken – írja a Magyar Idők.

Forgács Barna

A Magyar Agrár­kamara elnöke volt, az MSZP színeiben országgyűlési képviselő- és európai parlamenti képviselőjelöltként is indult, évekig a párt megyei képviselőjeként dolgozott. A rendszerváltás előtt az MSZMP tagja volt. Nevéhez fűződik az elmúlt évek egyik legnagyobb port kavart földbérleti botránya is.

Az ellenzéki média azt próbálja sulykolni, hogy kizárólag a kormányhoz közel álló személyek vásárolhatnak állami földet, a tények azonban azt mutatják, hogy bárki eredményesen licitálhat. A Magyar Idők részletesen beszámol arról, hogy félmilliárd forintot meghaladó értékben vásárolt földeket Forgács Barna volt szocialista képviselő és családja. Az érintettek a Hajdú-Bihar megyei árveréseken összesen 750 hektárnyi termőföldre licitáltak eredményesen az elmúlt év végén, a vevők között pedig az exképviselő idős, kilencven év körüli édesanyja is megtalálható.

A lap megkereste Forgácsot, aki elmondta, nem tartja kizártnak, hogy a következő körben, vagyis a várhatóan március közepén kezdődő új árveréseken ismét versenybe szálljanak az állami területekért.A teljes cikk a Magyar Idők oldalán olvasható!


Kapcsolódó Cikkek