EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Extra

Fillérekért viszik Robin Williams vagyonát

Jócskán a piaci ár alatt kelt el a néhai komikus Napa-völgyi otthona. A 2014 augusztusában elhunyt színész még 2012-ben hirdette meg 35 millió dollárért a több mint 250 hektáros birtokát. A hír akkoriban senkit nem lepett meg, mivel Williams a halála előtti években komoly anyagi problémákkal küzdött: egyre kevesebb filmszerepet kapott, továbbá rengeteg bukott a korábbi válásain. Ezért nem sokkal az öngyilkossága előtt már 30 millióért is eladta volna a 20 000 négyzetméteres kastéllyal is rendelkező területet, ám senkinek se kellett, egészen mostanáig.

Robin Williams in The Angriest Man in Brooklyn (2014)  *Filmstill - Editorial Use Only*, Image: 212923895, License: Rights-managed, Restrictions: *Filmstill - Editorial Use Only*, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Film Stills

Halála után 3 gyermeke, Zak, Zelda és Cody örökölte a művész vagyonát, akik folyamatosan tovább csökkentették a birtok árát, amit végül most, a színész halála után másfél évvel, potom 18 millió dolláros áron vásároltak meg. Ez a színész utolsó feleségének, Susan Schneidernek nem igazán tetszhetett, ugyanis ő “csupán” az életjáradékra jogosult a végrendelet szerint.  Az özvegy az elmúlt egy évben igen komoly harcokat folytatott a bíróságon, hogy minél több személyes tárgyát kaparinthassa meg a komikusnak (rossz nyelvek szerint, hogy pénzt csinálhasson belőle) de egy-két apróságon kívül mást nem sikerült megszereznie.


A Parkinson-kórban szenvedő színész még 2003-ban vásárolta a területet, hogy nyugodt körülmények között küzdhesse le súlyosbodó alkoholizmusát. A kastélyhoz tartozott egy harangtorony, egy biliárdszoba, lift, egy 12 férőhelyes színház, 5 hálószoba, 6 fürdőszoba és 4 vendégszoba illetve egy hatalmas szőlőskert is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Stanley Kubrick 20 éve halt meg

    Húsz éve, 1999. március 7-én halt meg Stanley Kubrick, a filmtörténet egyik legnagyobb hatású rendezője, a Spartacus, a Lolita, a 2001: Űrodüsszeia, a Mechanikus narancs, a Ragyogás, a Tágra zárt szemek alkotója.