EUR: 335,71 Ft
CHF: 316,23 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Sport

Footgolf: a csapat ötödik, jöhet az egyéni döntő

A footgolf világbajnokság vasárnapi zárónapja előtt Németh Gábor áll a legjobban a mieink közül. Egyenletes teljesítménye egyelőre a legjobb harmincba kerülésre volt elég. Mint mondja, a minimális célját már elérte.

DSC_0833 (2)

Mi kell ahhoz, hogy valaki egyetlen esztendő leforgása alatt egy sportágban kiharcolja a világbajnokságon való szereplés jogát?


– Nagyon jó társak, remek pályák, kitartás és nyugodt, biztos családi háttér. Ezek nekem mind megvoltak – mondta lapunknak Németh Gábor, aki a labdarúgás és a golf ötvözetének, a footgolfnak lett az egyik meghatározó játékosa idehaza, úgy hogy nincs egy éve sem, hogy kipróbálta a játékot. Az országos bajnokságon elindulva ráadásul sokáig vezetett, végül a második helyen zárta a pontvadászatot, amivel kvalifikálta magát a világbajnokságra.

– Maximálisan elégedett vagyok az eddigi teljesítményemmel – summázott Németh, aki két egyéni versenynap után paron áll, azaz pont annyiból fejezte be a pályát mindkét nap, amennyire az ki lett találva, hetvenkét rúgásból.


– A minimális elvárást már teljesítettem magammal szemben, a legjobb 150-ben szerettem volna végezni, ami azt jelenti, vasárnap is játszhatok. A 230 fős mezőnyből ugyanis a döntő napon már csak ennyien léphetnek pályára. Ha úgy játszom, mint szerdán az első kilenc szakaszon és pénteken a második kilencen, akkor még előrébb is léphetek.

A csapatversenyben a negyeddöntőig jutott a válogatott, Németh Tajtyi Róberttel, Balázsi Csabával és Lengyel Bélával alkotott csapatot, ám az amerikaiak jobbnak bizonyultak.

– Az első pár szakaszon tartani tudtuk a lépést velük, aztán elkapták a fonalat, mi pedig nem. Még sosem játszottunk ilyen formátumban, nekünk ez új volt, szoknunk kell a match play játékot, ahol minden szakaszon a négy egy országbeli két legjobb eredménye számít. Egyénileg nem is mentünk rosszul, hiszen parra hoztuk a pályát, de itt extra kell, hogy nyerni tudj. Ezt most ők produkálták.

A mieink a csapatküzdelmekben így az ötödikek lettek, egyéniben még van azonban javítási lehetőség. A tizenhat magyarból tizenegyen indulnak a magyar idő szerint vasárnap délelőtt kezdődő döntőben.

– Az, hogy a tizenhat magyar indulóból tizenegy ott lesz a fináléban, az önmagában nagyszerű. Bár, örültünk volna, ha mindenki érdekelt, a nemzetközi mezőny erősségét ez is jól jelzi.

Az egyéni eredményeket tekintve egyelőre a mexikói Enrique Reyes és az argentin Christian Otero áll a legjobban. Mögöttük egyetlen rúgással van csak lemaradva az egykori válogatott szlovák labdarúgó, Ján Kozák, valamint a brit Paul Oliver. Ők négyen indulnak majd utoljára, egy flightban, azaz egy négyes csoportban.

Kapcsolódó Cikkek