2020. február 26., szerda
Géza

Sport

Footgolf: Biró és a csomag érkezik még

A január 5-10-ig rendezendő footgolf világbajnokságra vasárnap hajnalban érkezett meg az utolsó előtti magyar kontingens. A több mint egynapos, fárasztó út végén sokak poggyásza hiányzott. Start két nap múlva.

DSC_0384

Budapesten még megvoltak a csomagok

Nem zajlott zökkenőmentesen a magyar csapat nagyobbik felének utazása az argentin vb helyszínére. A Isztambulban tapasztalt hóhelyzet miatt a tizenkét fős csoport késve indult. Törökországban ezrek vesztegeltek, a csatlakozási idő hossza miatt a csapatnak alapból járó reptéri szállás megszerzésére esély sem volt, a váróban töltött éjszakát követően másodikán reggel fél 10-kor indult tovább a címvédő Lengyel Bélát is soraiban tudó turnus. Tizennyolc óra repülőút után Buenos Airesben azzal kellett szembesülniük, hogy csak néhány fő kapta meg a csomagját, a nagy részüknek nem érkezett meg a feladott poggyásza. A bejelentést követően most is várják a csomagokat, ami egyrészt a mindennapi viselethez és a kedden rajtoló vb-hez is elengedhetetlen lenne, hiszen sokaknak a felszerelése is hiányzik.


Lengyel Béla (jobbra) nyerte az első világbajnokságot 2012-ben

Lengyel Béla (jobbra) nyerte az első világbajnokságot 2012-ben

A kálváriát megelőzően egyébként Bogár Krisztián Dubai-i átszállással már december 30-án megérkezett Buenos Airesbe, míg újabb öt fő Amszterdamon át érte el Argentínát másodikán délután. Biró Lászlóval lesz teljes a keret, aki 5-én reggel csatlakozik a válogatotthoz, amikor az edzésnappal hivatalosan is kezdetét veszi 26 ország 230 játékosával a világ eddig legnagyobb footgolf versenye.

Kapcsolódó Cikkek