2020. február 21., péntek
Eleonóra

Külföld

Hétfő reggelig egyetlen migráns sem lépte át a szerb-horvát határt

Egyetlen migráns sem lépte át a szerb-horvát határt vasárnaptól hétfő reggel kilenc óráig – derült ki a horvát belügyminisztérium honlapján közölt adatokból.

A zágrábi belügyminisztérium adatai szerint a magyar-szerb zöldhatár szeptemberi lezárása óta Horvátországban 605 557 illegális bevándorlót vettek nyilvántartásba. Szombaton 946, vasárnap reggeltől hétfő 9 óráig ugyanakkor egyetlen közel-keleti bevándorló sem lépte át a szerb-horvát határt.

Szlovéniában a legfrissebb adatok szerint október közepe óta valamivel több mint 426 465 illegális bevándorlót regisztráltak. A horvát-szlovén határt szombaton 414, vasárnap 1564 migráns lépte át, hétfőn 12 óráig viszont egyetlenegy sem. Az újévben összesen 48 ezer fő volt az átlépők száma.

Ausztriába október 20. óta 365 790 közel-keleti menekült távozott Szlovéniából.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendőrőrs garázsába csapódott

  Rendőrőrs garázsába csapódott

  Tátva maradt a szája a rendőröknek egy melbourne-i őrsön, amikor az épület garázsába hatalmas robajjal rontott be egy kocsi, ami aztán egyenesen egy járőrautó tetején landolt.

 • Nap képe: Isteni macska

  Nap képe: Isteni macska

  Újrahasznosítható fémhulladékból épített óriásszobrott Ibrahim Szalah Básztet egyiptomi macskaistennő tiszteletére.

 • Az uniós büdzséről tárgyal Orbán Viktor

  Az uniós büdzséről tárgyal Orbán Viktor

  Kezdetét vette a következő hétéves uniós költségvetésről szóló brüsszeli EU-csúcstalálkozó.  A Twitteren a tanácsi elnök szóvivője tudatta: Orbán Viktor és Charles Michel már a tegnapi nap folyamán tárgyaltak egymással.