EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Külföld

Hillary Clinton szerint ő lesz a demokraták elnökjelöltje

Hillary Clinton, a Demokrata Párt legesélyesebb elnökjelölt-aspiránsa biztos abban, hogy ezúttal ő lesz pártja jelöltje az elnökválasztáson. Clinton minderről az egyik televíziós csatorna vasárnapi politikai vitaműsorában beszélt.

A volt külügyminiszter – aki 2008-ban egyszer már pályázott pártján belül az elnökjelöltségre – az NBC televízió Meet the Press című tekintélyes műsorának vendége volt. Bizakodónak mondta magát minden tekintetben, annak ellenére is, hogy pártbéli nagy vetélytársa, Bernie Sanders vermonti szenátor támogatottsága egyre erősödik, és hogy Michael Bloomberg volt New York-i polgármester is kiszivárogtatta, hogy független jelöltként fontolgatja indulását az elnökségért.


Hillary Clinton kijelentette: Bloombergnek teljesen szükségtelen beszállnia az elnökségért folyó versenybe. “Ő jó barátom, és úgy értelmeztem azt, amit erről olvastam, hogy akkor venné fontolóra az indulást, ha nem engem jelölnének, úgyhogy megszabadítom őt ettől a tehertől, megszerzem a jelöltséget, így neki nem kell indulnia” – fogalmazott Hillary Clinton Bloomberg esetleges indulására reagálva.

Az interjúban részletesen felsorolta, hogy – az egészségügytől a fegyverviselés szigorításán át a külpolitikáig – miben is különbözik az ő programja Bernie Sandersétől. “A tapasztalataim, különösen a külügyminiszterként eltöltött éveim tapasztalatai, az Obama elnökkel együtt végzett munkám, szerintem mindez olyasmi, amit az emberek komolyan számba vesznek majd” – mondta Hillary Clinton.


A műsorban természetesen szóba került az is, ami miatt az utóbbi hetekben a legtöbbet támadták: hogy előadásaiért óriási összegeket kapott Wall Street-i pénzügyi elemzőcégektől. Amikor a szerkesztő-műsorvezető, Chuck Todd szóba hozta ezt, Clinton így válaszolt: “Nézze, én egészségügyi dolgozóktól autókereskedőkig egy sor, különböző hallgatóságnak tartottam előadást, és azt hiszem, hogy érdekelte is őket, hiszen a világ dolgairól beszéltünk, külügyminiszterségem éveiről, és az embereket érdekelte amit láttam, amit gondolok” – mondta, és kijelentette, hogy a Goldman Sachsnál tartott előadásaiért kapott összegért cserében a cég nem vár el tőle semmilyen viszonzást, ha elnökké választanák.

Hillary Clinton kitartott amellett, hogy az ellene folyó FBI-vizsgálat – amelyet azért indítottak, mert külügyminisztersége idején a hivatalos levelezését magán postafiókján keresztül bonyolította – egyáltalán nem aggasztja. “Azt nem tudom ellenőrizni, hogy a republikánusok mit szivárogtatnak ki, mik a szándékaik, de a tényeket ismerem” – mondta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Viktor: ambíciózus Európához ambíciózus költségvetés kell

  Orbán Viktor: ambíciózus Európához ambíciózus költségvetés kell

  Nem fogadható el, hogy négy nettó befizető ország, Ausztria, Hollandia, Dánia, Svédország – Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének 1,074 százalékról szóló ajánlatát elutasítva – továbbra is bruttó nemzeti jövedelmük (GNI) 1 százalékát fizetné be az uniós költségvetésbe.

 • Felminősítette Magyarországot a japán JCRA hitelminősítő

  Felminősítette Magyarországot a japán JCRA hitelminősítő

  A stabil államháztartási rendszert, az államadósság jelentős csökkentését és az eredményes gazdaságpolitikát kiemelve javította Magyarországra vonatkozó deviza- és forintadósság minősítését a Japan Credit Rating Agency (JCRA) intézet.

 • Hatalmas zavargások Ukrajnában! Nem akarnak koronavírusos betegeket a falu lakói

  Hatalmas zavargások Ukrajnában! Nem akarnak koronavírusos betegeket a falu lakói

  Kilenc rendőr megsebesült, és 24 embert őrizetbe vettek a hatóságok csütörtök este, amikor zavargásba torkollott a helybeliek tiltakozása egy kelet-ukrajnai településen amiatt, hogy a hatóságok falujuk szanatóriumában akarják elhelyezni el a kínai koronavírus-járvány gócpontjából, Vuhanból elhozott 45 ukrán és 27 külföldi állampolgárt.