EUR: 336,94 Ft
CHF: 317,32 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Program XIII.kerület

Idén is világsztárok jönnek a szülinapos dzsesszklubba

A Budapest Jazz Clubot méltán nevezhetjük a hazai dzsesszélet központjának, hiszen évek óta ebben a kulturális intézményben szervezik a legtöbb koncertet, itt van egy helyen a legtöbb élőzenei koncert is. A klub nyolcadik születésnapján teljesen megtelt a régi Duna mozi helyén üzemelő klub, amely az elmúlt időszakban óriási fejlődésen ment keresztül, ám a tulajdonosok nem dőlnek hátra, 2016-ra több nagyobb tervük is van.

8 éves a Jazz Club – szülinapi buli, Szakcsi Lakatos trió, Elsa Valey (Fotó: Keresztesi Balázs)

Egy gombostűt sem lehetett leejteni Szakcsi Lakatos Róbert koncertjén (Fotó: Keresztesi Balázs)

Bóna László, a klub vezetője szerint nem véletlen a népszerűségük, hiszen különlegesség, hogy január 1-je és karácsony kivételével minden egyes napon élő produkciókkal  várják a hazai és egyre gyarapodó külföldi közönséget is. A születésnapon pedig igazi világsztárok léptek fel, hiszen Szakcsi Lakatos Róbert neve az egész világon jól cseng, míg a hazánkban élő kubai énekeső, Elsa Valle hangja igazi kuriózumnak számít.


A klub tulajdonosai már a jövőt tervezik, a Lokál megtudta, a fejlesztések mellett már most biztos, hogy több világsztár is fellép 2016-ban a XIII. kerületben.
– Folyamatosan fejlesztjük például az éttermünket – mondta a Lokálnak Bóna László, a klub vezetője. – Egyrészt a gasztronómia területén is igyekszünk megfelelni a legújabb trendeknek, másrészt az ehhez szükséges „infrastruktúrát”, eszközöket, környezetet, dekorációt is szépítjük, bővítjük. Nemrégiben egy új dobfelszereléssel is gazdagodott hangszereink listája. Ez azért is fontos, mert így az étteremben heti négy alkalommal rendezett ingyenes jam session-estek külön dobfelszerelést kaptak. A klubban egyébként egy-egy Blüthner és Steinway koncertzongora is van.

Mint a klubvezető elárulta, 2016-ban egy új, izgalmas, rendkívül látványos bárpultot fognak kialakítani, mely nemcsak esztétikai, de praktikus célokat is szolgál. Szeretnék 2016-ban is folytatni a már bevált sorozataikat, és ahogy eddig, úgy idén is lehetőséget biztosítani fiatal formációk bemutatkozásának.


8 éves a Jazz Club – szülinapi buli, Szakcsi Lakatos trió, Elsa Valey, Bóna László tulajdonos (balra) (Fotó: Keresztesi Balázs)

Bóna László és Keleti Kristóf 2016-ra is világsztárok fellépését ígéri (Fotó: Keresztesi Balázs)

Persze a világsztárok sem maradnak el. Bár a műsorprogram még nincs teljesen kész, Bóna László egy-két nagy névvel már most tudott szolgálni.

– Március 19-én a nagy generáció meghatározó egyénisége, Paul Cohen látogat el hozzánk. Teszi ezt saját kvintettjével, melyhez egy másik legenda, a fiatalon az Egyesült Államokba disszidált, majd nemrégiben hazatért ütős, Tommy Vígh csatlakozik. Április 20-án a fele magyar, fele amerikai zenészekből álló, avantgárd és folk elemeket is elegyítő Eastern Boundary Quartet lép fel. A zenekarban szaxofonon Borbély Mihály, dobon Bágyi Balázs, míg amerikai oldalról bőgőn Joe Fonda és zongorán Michael Jefry Sevens játszik. Április 10-én a tavaszi fesztivál keretén belül a Hammond orgona egyik legjelesebb képviselője, Joey DeFrancesco lép fel saját zenekarával. A hatalmas termetű és formátumú muzsikus egy adott napon egymás után két koncertet is ad.

8 éves a Jazz Club – szülinapi buli, Szakcsi Lakatos trió, Elsa Valey (Fotó: Keresztesi Balázs)

Elsa Valle nagyszerű hangulatú konceret adott (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek