2020. február 17., hétfő
Donát

Külföld

Így snowboardoznak a havas New York közepén!

New York államot megbénította az évszázad hóvihara, a kormányzó rendkívüli állapotot hirdetett, de ez sem zavarta a YouTube sztár Casey Neistat-ot, fogta a snowboardját, egy terepjáró után kötötte magát és meglovagolta a hó lepte nagyvárost.

Casey-t barátja vontatja végig New York belvárosában egy terepjáróval, csatlakoznak hozzá síléccel, az emberek reakciója mindent elárul, és végül a rendőrség is megjelenik!A mutatvány amennyire látványos, annyira kockázatos is volt, New York állam kormányzója helyi idő szerint szombaton reggel rendkívüli állapotot hirdetett az egész állam területére és New York város polgármestere délután

Casey Neistat

Ő  az egyik legnépszerűbb YouTube felhasználó, közel fél milliárdan nézték meg eddig a videóit. 15 éve lakik New Yorkban, mosogatással kezdte, amatőr filmesként olyan sikeressé vált, hogy ma már saját műsora van testvérével az HBO-n, és Beme néven közösségi média oldalt is alapítottak.

fél háromtól betiltott minden forgalmat a város utcáin, felfüggesztette a tömegközlekedést és lezáratta a manhattani hidakat, a nagyváros szinte teljesen elnéptelenedett. Úgy rendelkeztek, hogy aki megszegi a polgármester rendelkezéseit – például autót vezet – letartóztatják, és komoly pénzbüntetésre számíthat. Ezen a hétvégén csak a mentők és a tűzoltók közlekedhetnek New York utcáin. A videóból kiderül Casey akciójára hogyan reagált a New York-i rendőrség.


A hatalmas hóvihar teljesen megbénított mindent, a városban csak szombaton három ember halt meg az utcán a hidegben, jóllehet a város vezetői felszólították a hajléktalanokat, hogy keressenek menedéket átmeneti szállásokon. A színházak és az éttermek eleget tettek Bill de Blasio polgármester kérésének, s estére elmaradtak az előadások, valamint bezártak az éttermek is a híres Broadway-n és környékén is.

Kapcsolódó Cikkek