EUR: 338,80 Ft
CHF: 319,01 Ft
2020. február 26., szerda
Géza

Külföld

Imaszünetet követelnek egy amerikai cég muszlim alkalmazottai

Extra munkaszünetet követelnek imádkozásra egy cég muszlim alkalmazottai az Egyesült Államokban. Kérésüket felkarolta egy amerikai-iszlám polgárjogi csoport, ám a vállalat kedden közölte, hogy belső hatáskörben is el tudja intézni a dolgot, nem érdekli külső vélemény.

A szóban forgó vállalat neve Ariens, Wisconsin államban van Milwaukee-től 150 kilométerre Brillion városában. Nemrégiben 53 muszlim alkalmazottja felmondott tiltakozásul az ellen, hogy a cég műszakonként csak két tízperces szünetet engedélyez. A muszlimok egy harmadikat is akarnak, hogy eleget imádkozhassanak. Az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsa nevű polgárjogi szervezet felkarolta ügyüket, és azt kérte a cégtől, adja meg az extra imaszünetet.


A vállalat erre nem hajlandó, mert – indoklása szerint – többször szakadna meg a termelés.

A cég egyébként korábban engedélyezett az újonnan felvett muszlimoknak egy harmadik, imádkozást támogató szünetet, ám a gyakorlat meglehetősen gazdaságtalannak bizonyult, és feszültségeket is szülhetett, hiszen feltehetően nemigen tetszett a többi, nem muszlim alkalmazottnak, akik műszakonként csak két szünetet kaptak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek