EUR: 337,63 Ft
CHF: 318,07 Ft
2020. február 21., péntek
Eleonóra

Egyéb I.kerület XI.kerület

Indiában búcsúzik a Csárdáskirálynő

A Csárdáskirálynő című operett bemutatása 100. évfordulója alkalmából, Budapesti Operettszínház (Fotó: Keresztesi Balázs)

Budapest után Delhiben is felcsendül a Csárdáskirálynő

A Somlói úton, a Balassi Intézet központjában mutatta be a Csárdáskirálynőt Lévai Enikő, Szendy Szilvi, Dolhai Attila és Szabó Dávid a Budapesti Operettszínház Zenekarának kvintettjével. A produkció innen nemzetközi turnéra indul, hogy népszerűsítse a magyar kultúrát Európában és Ázsiában.

– Az operettstatisztikusok szerint nincs egyetlen perc, amikor a föld valamelyik pontján föl ne csendülne – színházban, koncerten, filmen, tévében vagy rádióban – Kálmán Imre valamelyik melódiája. A legendás zeneszerző legnépszerűbb darabja, a Csárdáskirálynő most ünnepli bemutatásának 100. évfordulóját. A centenárium alkalmából a Balassi Intézet négy európai és egy ázsiai városban is bemutatja a méltán híres operett zenei keresztmetszetét – tudtuk meg Hammerstein Judittól, a Balassi Intézet főigazgatójától.


A produkciót január 16-án a bécsi Ferien Messén, majd 19-én a moszkvai Csajkovszkij Konzervatórium koncerttermében láthatják az operettrajongók. Január 22-én a horvátországi Varasdon Fischl Mónikával, Kékkovács Marával, Vadász Zsolttal és Szabó Dáviddal találkozhat a közönség, majd az európai helyszínek sorát Brüsszel zárja február 8-án a Balassi Intézet – Brüsszeli Magyar Nagykövetség Kulturális Szolgálatának épületében. Hammerstein Judit felhívta a figyelmet annak a jelentőségére, hogy a turné Indiában ér véget.

balassi hammerstein

Hammerstein Judit főigazgató

– Igazi különlegességként Indiában is bemutatkozunk a Balassi Intézet – Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központban március 27-én.

Kapcsolódó Cikkek