EUR: 338,96 Ft
CHF: 319,39 Ft
2020. február 26., szerda
Géza

Egyéb XIII.kerület

Két küzdősporttal bővült a Vasas

Az új évben két új szakosztállyal is bővült a Vasas-család. A piros-kék sportolók immár cselgáncsozhatnak és karatézhatnak is kerületünk klubjában.

 Roli-Poli Gyermekmozgásközpont, Vasas karate-edzés (Fotó: Keresztesi Balázs)

A karateedzések már meg is kezdődtek a Vasasnál (Fotó: Keresztesi Balázs)

 

Január közepétől a karate felkerült a Vasas sportági kínálatába. Az együttműködés iskolákban működő karatecsoportokkal jött létre, amelyek szakmai munkáját Egri Tamás irányítja. Jelenleg az utánpótlás-nevelés áll a középpontban, a legtehetségesebb versenyzők a hazai mellett nemzetközi szinten is rendre komoly eredményeket érnek el, így néhány év múlva akár már felnőtt élsportolói szinten is hallhatunk a Vasas karatékáiról.


– A karate elindításával remélhetőleg egy leendő olimpiai sportággal bővülünk, hiszen jó esély van felkerülni a 2020-as tokiói olimpiai programjára – mondta a Lokálnak Markovits László, a Vasas elnöke. – Szerencsére megtaláltuk azt a személyt, akit érdemesnek tartottunk felkarolni, elsősorban a csoportjaival végzett szakmai munka és az emberi kvalitások alapján. Ez pedig Egri Tamás, aki januártól immár a Vasas karateszakosztályának igazgatójaként dolgozik.
– Négy éve kezdtem el a munkát a saját csoportommal, most pedig egy nagyon komoly mérföldkőhöz érkeztünk –mondta lapunknak az edző. – Az egyeztetéseink során végig éreztem, hogy a Vasasnál nem csak egy üres jelmondat, hogy a család az első. Ez a szellemiség számunkra is elsődleges, hiszen igazi csapatként dolgozunk együtt, minden szereplő segíti egymás munkáját.

A karate mellett a cselgáncs is megjelenik a Vasasnál. A klub az évek óta sikeresen működő Újbuda Sportegyesülettel lép partnerségre, amelyet Bere Tamás irányít, a szakmai munkáért pedig az egykori Európa-bajnok kiválóság, Hadfi Dániel felel majd.


– A széles bázisra épülő utánpótlásmunkához a Vasas a létesítményfejlesztéseken, a versenysporton és a klub nevének presztízsén keresztül tud biztos hátteret és további lendületet adni. Meggyőződésem, hogy sikeres műhelyt fogunk közösen működtetni, és akár már a tokiói olimpián szurkolhatunk a Vasas dzsúdósainak – mondta ezzel kapcsolatban a Vasas elnöke.

Hadfi Dániel 2007-ben lett a sportág Európa-bajnoka, de nyert világkupát és szuper világkupát is.
– Megtisztelő a Vasas családhoz tartozni, szeretnénk, ha a sportolóink és a hozzátartozóik tényleg igazi otthonra lelnének az együttműködésnek köszönhetően. A szakmai stábbal azon leszünk, hogy sportolóinkra az egész magyar dzsúdósport és immáron a Vasas is büszke lehessen – mondta Hadfi Dániel.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek