2020. február 16., vasárnap
Julianna, Lilla

Extra

Kisfia második szülinapján megy férjhez Dióssy Klári

Dióssy Klárit igazi harmónia veszi körül. A Ridikül új műsorvezetője mosolyogva öleli magához másfél éves kisfiát, Mátét. Jól tudja azonban, hogy a teljes boldogság egy szelete örökké hiányozni fog az életéből: kislánya, Adélka mindössze négy és fél éves volt, amikor elragadta betegsége, amivel két éven át küzdött. 

DSC_4225_Dióssy Klárit mindig mosolyogni látjuk, árad belőle a nyugalom és a harmónia. Nemrég új szakmai kihívás elé érkezett, ő lett ugyanis a Ridikül műsorvezetője. Klári örül az újabb lehetőségnek, és bár kisfia, Máté csupán másfél éves, legfőbb támaszára, párjára bármikor számíthat. Sőt, hamarosan esküvőt is terveznek: kisfiuk második születésnapján, nyáron kötik össze örökre az életüket. A műsorvezetőnek már a ruhája is megvan, és alig várja, hogy kimondja a boldogító igent.


– Izgalmas időszak vár rám és örülök, hogy a párom mindenben támogat. Máté pedig tényleg az, amit a neve is tükröz: Isten ajándéka. Mosolyt csal az arcunkra és bearanyozza a napjainkat. Annyi időt töltök vele, amennyit csak tudok, nem akarom bébiszitterre bízni. Szerencsére Sanyi mellett a család is sokat segít – mesélte Klári.

Klári boldogan beszél az örömteli tervekről, ám mélyen belül a lelkében ott bujkál a mérhetetlen szomorúság is. A műsorvezetővel ugyanis megtörtént az, ami minden szülő számára a legnagyobb fájdalom: elveszítette kislányát. A gyász, a boldogtalanság teljesen felemésztette volna, ha nem temetkezik a munkájába.


– Ma már tudok a fájdalmamról beszélni, de nem volt ez mindig így. Érdekes, hogy az első adásom a Ridikülben épp a tűrőképesség határairól szól, persze leginkább fizikai értelemben, de én mindig is a lelki tűrőképességemet feszegettem. Egy ilyen borzasztó tragédia után két választásunk van: mi magunk is belehalunk ebbe a helyzetbe, vagy megrázzuk magunkat, elfogadjuk, hogy a szívünk egy darabját örökre elvesztettük és megyünk tovább – mondta a Lokálnak a műsorvezető, akinek minden egyes nap eszébe jut kislánya, akit több mint tíz évvel ezelőtt vesztett el. Adél kétéves volt, amikor leukémiát diagnosztizáltak nála. A pici lány két éven át harcolt hősiesen a betegséggel.

FullSizeRender

– A kórház volt az első közösség, ahol járt. Ott látott más gyerekeket kopaszon, ez lett a természetes számára. Kétségtelen, hogy a halál szót sosem mondtuk ki előtte. Egy négyéves gyerekkel ilyesmit nem lehet megbeszélni – gondoltuk. Ám ez a picike, szöszi, barna gombszemű kislány egyszer csak komolyan a szemünkbe nézett és azt mondta: „tudom, hogy meg fogok halni”. Ilyenkor nincsenek szavak… A mai napig keresem a hibát magamban, hogy vajon mit lehetett volna még tenni. Persze tudom, hogy ezen nem kellene már rágódnom, mert neki most már  semmi sem fáj. A volt férjemmel ezt nem tudtuk közösen feldolgozni, és a válás mellett döntöttünk, de azóta is nagyon jó a kapcsolatunk. Gyakran beszélgetünk Adélról is. A kislányom mindig ott van a szívemben, a fájdalommal pedig meg kell küzdenem életem végéig…

Kapcsolódó Cikkek