2020. február 26., szerda
Géza

Egyéb XXII.kerület

Köszönet a támogatóknak

Ajándék koncerttel köszönte meg a magánszemélyeknek a Vojnovich Egyesület a kulturális tevékenységéhez tavaly kapott támogatásokat. Az esten a XIX. és a XX. századi zenetörténetből kaptak ízelítőt a vendégek Kontra Zoltán improvizációkkal átszőtt előadásában.

A Vojnovich-Huszár Villa Kulturális Közhasznú Egyesületet tíz éve hozták létre a Vojnovich-Huszár Villában 1998 óta zajló programok törzsvendégei.


VHV támogató22

Ezen az esten csak a támogatók vettek részt

– Volt egy családi kezdeményezés, amely a házi muzsikálás felélesztésével egyedülálló színfoltot teremtett a kerület kulturális és társasági életében. Mi is hallottunk róla, eljöttünk, és ideszoktunk. Az egyesületet a közönség soraiból alapítottuk, hogy segítsük a szervezési munkát. A családias hangulat azonban megmaradt! – mesélte a támogatói esten Ligeti Zsuzsa. A Vojnovich Egyesület alelnöke hozzátette, itt mindenki jól érzi magát, az is, aki először jön és az is, aki már huszadszor.

Ligeti Zsuzsa és Zatykó Lajos, az egyesület alapító tagjai

– Amikor azt hallom, hogy európai értékek, nekem ez a villa, az itt zajló estek jutnak eszembe. A közönség automatikusan szerveződik, a programok, a környezet meghatározza, hogy kik járnak ide. A jó hírét maguk a vendégek viszik el és adják tovább barátaiknak, ismerőseiknek. Nem véletlen, hogy ez a helyi kulturális szalon mára túlnőtt a kerület határain: a főváros távoli részeiből és az agglomerációból is jönnek a koncertekre, irodalmi estekre, színházi előadásokra – tudtuk meg dr. Zatykó Lajostól, a Vojnovich Egyesület elnökétől. Ligeti Zsuzsa azt is kifejtette, az emberek a társaság miatt is járnak ide, a közönség tagjai várják, hogy a következő esten találkozhassanak.


– Budapesten ma nincs több ilyen hely, ahol az érkezés és várakozás pillanataitól kezdve a koncerten át az utána való közös együttlétig és kötetlen beszélgetésig a művészekkel és egymással ilyen családias környezetben lehetünk. A házigazdák saját készítésű finom falatokkal kínálják a vendégeket, akik egy régi világot idéző miliőben otthon érezhetik magukat.

VHV támogatói még22

A koncert után házi töltött káposztát és tapsifüles-pecsenyét kóstolhattak a vendégek

Kapcsolódó Cikkek