EUR: 338,49 Ft
CHF: 317,68 Ft
2020. február 29., szombat
Elemér

Külföld

Lavina ölte meg a diákokat Franciaországban

Lavina sodort el a Francia-Alpokban szerdán mintegy tucatnyi középiskolás diákot és a kísérő tanárukat. Hárman meghaltak.

A halálos áldozatok között két fiatal síelő – egy fiú és egy lány – van, a harmadik egy ukrán állampolgárságú felnőtt férfi, aki a csoporttól függetlenül tartózkodott a helyszínen.


A csendőrség szerint hárman életveszélyesen megsérültek. A korábbi jelentésekkel szemben a csoport többi tagja épségben előkerült – közölte a belügyminisztérium.

A baleset Grenoble térségében, egy téli üdülőhelyen történt délután. A sérültek légzése és keringési rendszere leállt, de újraélesztették őket. A tanáruk eszméletlen.

A csoport Lyonból érkezett. A 3600 méter magasságban lévő üdülőhely térségében az elmúlt napokban erős havazás volt, ezért lavinaveszély miatt riasztást adtak ki. A diákok egy a szezon eleje óta lezárt, eleve nagyon nehéznek minősülő, fekete színjelzésű sípályán sportoltak a baleset időpontjában.

A hatóságok nagy erőket mozgósítottak az eltűntek felkutatására: három helikoptert, kutyákat és hőérzékelő kamerákat vetettek be.

Az év eleje óta négy embert öltek meg lavinák a Francia-Alpokban. Mind a négyen külföldiek voltak.

Kapcsolódó Cikkek