2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Extra

Majdnem meghalt Növényi Norbert

Balesetet szenvedett Növényi Norbert. A birkozó bajnok saját közösségi oldalán osztotta meg rajongóival, hogy egy hajszálon múlt, hogy nem esett komolyabb baja, miután balesetet szenvedett autójával. Az egykori sportoló nagyon kiakadt a szerinte bunkó autósokon, akik nem segítettek rajta.

“Most értem haza és gondolkodtam, hogy írjak- e róla!” – kezdte bejegyzésében Növényi.


“De nagyon kiborultam, mert Miskolcról jöttem haza és a 80 és a 79-es kilométernél egy előttem kb 300-400 méterre egy nagy teherautó ment és csak róla eshetett le egy hatalmas gumiabroncs és elém dőlt én meg 120-al át rajta! Az abroncs feldobott a kocsi billegett a leállósávba sodródtam, de isteni szerencsémre nem csapódtam a korlátnak! A kocsi eleje és alja szanaszét tört! Rá tettem a vészvillogót reflektoroztam, de az autó tovább ment! Kiugrottam az autóból és vissza rohantam az abroncshoz és közben a telefonomon keresztül elkezdtem lámpázni, nehogy más is neki menjen!” – magyarázta Növényi, akinek az fájt a legjobban, hogy senki sem segített neki.

“Senki meg nem állt volna! Öt percig próbáltam valakit megállítani kockáztatva, hogy elütnek, de az istenért sem állt meg senki, pedig nagy volt a forgalom, bár igaz sötét volt! Hiába világítottam, integettem, ugráltam, mint egy bolond, ha megsérültem volna ott dögölhettem volna meg az uton! Végül behúztam az abroncsot a leállósávba a korláthoz, de kibasz…t nehéz volt ezért nem tudtam a korláton átdobni az árokba! Beültem a kocsiba és próbáltam elindítani és szerencsére be indult! A vész villogóval mentem kb 50-60 km sebesség között, mert a lelógó karosszéria csörgött zörgött! Erre a sok agresszív bunkó rám jött -villogott-dudált még akkor is amikor, ha láttam, hogy jönnek lehúzódtam a leálló sávba! Hihetetlenül elkeserít ez az érdektelenség-empátia hiány és az a mérhetetlen agresszivitás, ami végig kísért az autópályán! Komolyan azon gondolkodtam, hogy amelyik közel jön rám és villog dudál hirtelen ráfékezek, hogy nekem jöjjön és még jól szájba is rugdosom, de elgondolkodtam, hogy én más vagyok. Én nem tartozom ehhez az aljas csürhéhez! Nem érnek annyit, hogy még engem hurcoljanak meg miattuk! Mert az eddigi tapasztalataim ezt mutatták! Bár lehet, hogy rosszul gondoltam, mert a lelkem nem nyugszik” – akadt ki teljesen az egykori sportoló.


Budapest, 2009. január 18. Növényi Norbert a mérkőzés előtt. Növényi Norbert megszerezte a WFCA szervezet világbajnoki övét 2009. január 17-én a káposztásmegyeri küzdősport gálán, a legkeményebbnek tartott vegyes harcművészeti szabályrendszerben, az MMA-ben, így a csúcson búcsúzhat az élversenyzéstől az 52 évesen is remeklő magyar sportoló. MTI Fotó: Illyés Tibor

Növényi Norbert 
MTI Fotó: Illyés Tibor

Kapcsolódó Cikkek