2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Egyéb IX.kerület

Margit néni a vicces százéves

Vincze Jánosné 1916. január elsején született Gönyűn. Hat elemit végzett, majd fonónőként helyezkedett el a Kistextnél. 1941-ben a második munkahelyén ismerte meg férjét, akivel egy évvel később összeházasodtak. Férje eleinte buszvezetőként, majd az építésügyi minisztériumban sofőrként dolgozott. 2004-ben meghalt, azóta Margit néni egyik fiával és annak családjával él együtt a József Attila-lakótelepen, ahová 53 éve költöztek.
Margit néni a mai napig aktív, azonban a lakásból már nem tud kijárni, de főz, televíziót néz, olvas. Szellemileg rendkívül friss, kitűnő a humorérzéke, viszont a barátai, a társasági élet nagyon hiányzik neki.
100. születésnapját négy gyermekével, három unokájával és három dédunokájával együtt ünnepelte, akik nagy szeretettel veszik körül. Arra a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka, így felelt: jónak kell lenni, szép életet élni, erkölcsileg rendben lenni, szeretni az embereket.

100éves

fotó:facebook

Margit nénit lakásában köszöntötte Bácskai János polgármester, Intzoglu István önkormányzati képviselő és Szűcs Ágnes idősügyi referens.


Kapcsolódó Cikkek