EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Külföld

Megvolt az idei első kivégzés Texasban

Végrehajtották az idei első texasi kivégzést szerda este. A halálos injekciót kapott férfi bűne az volt, hogy megfojtott egy nőimitátor férfit.

A 43 évesen kivégzett Richard Masterson még 2001-ben követte el tettét. Áldozata 35 éves volt, és hivatásszerűen lépett fel nőimitátorként. Masterson – miután elfogták – egy ideig azt állította, hogy szerencsétlen baleset történt: szexuális játék közben véletlenül fojtotta meg a transzvesztita művészt.


Idővel azonban beismerte, hogy szándékosan végzett vele, és halálra ítélték. Kegyelmi kérvényeket nyújtott be, de hiába. A legutóbbit az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága szerdán este utasította el, és a kivégzést egy órával később már végre is hajtották.

Texas az Egyesült Államok legbuzgóbb tagállama a kivégzések terén: tavaly 13 emberen hajtotta végre a büntetést, csaknem ugyanannyin, mint a többi – halálbüntetéssel is élő – tagállam együttvéve: az Egyesült Államokban 2015-ben összesen 28 kivégzés volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bernie Sanders vezet a demokraták versenyében

  Bernie Sanders vezet a demokraták versenyében

  Bernie Sanders vermonti szenátor megerősítette vezető szerepét a demokrata elnökjelölt-aspiránsok körében, az első részeredményekből ugyanis az derült ki, hogy több mint 40 százalékos támogatottsággal ő a várható győztese a szombaton Nevadában megtartott demokrata párti jelölőgyűléseknek (caucusoknak).

 • Koronavírus: ötvenezer ember karanténban Olaszországban

  Koronavírus: ötvenezer ember karanténban Olaszországban

  Az olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a vesztegzár alá helyezett észak-olaszországi önkormányzatokból kivezető utakat, az érintett térségben leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint kaszárnyákat készítettek elő, ahol a fertőzés esetleges terjedésével további személyeket tudnak karanténba helyezni.

 • Koronavírus: egyre több az olaszországi fertőzött

  Mintegy negyvenre emelkedett szombat délre a koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban, az első olyan európai országban, amelynek saját állampolgárai haltak meg a tüdőgyulladást okozó vírus következtében.