EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Belföld

Minden évben egyre több pénz marad a családoknál

A szocialisták elvették, a Fidesz visszaadta és emeli a kétgyermekesek családi adókedvezményét – reagált a nagyobbik kormánypárt a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerdai szavaira.

Novák Katalin sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy akár hatvanezer forinttal több is maradhat a kétgyermekes családoknál 2016-ban.

A Fidesz-frakció sajtóosztálya az MTI-nek küldött közleményében azt írta: Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzásuk alatt eltörölték az egy- és kétgyermekes családok adókedvezményét, és csökkentették a három- és többgyermekesekét is.

A polgári kormány azonban visszaadta az adókedvezményeket a gyermeket nevelőknek, bevezette a családi adórendszert, amelynek köszönhetően minden évben egyre több pénz marad a családoknál – hangsúlyozták, hozzátéve, hogy a kétgyermekesek adókedvezménye 2019-re megduplázódik.

Kapcsolódó Cikkek

 • A gyönygyöspataiak 98 százaléka nemet mondott a politikai akcióra

  A gyönygyöspataiak 98 százaléka nemet mondott a politikai akcióra

  A politikai tüntetés szervezői saját magukat leplezték le, hiszen a “szabad Gyönygyöspatáért” meghirdetett demonstrációra Gyöngyöspatáról nem egész egy busznyi ember érkezett. Ez azt jelenti, hogy a gyöngyöspataiak 98 százaléka nemet mondott erre a politikai akcióra – jelentette ki Horváth László miniszterelnöki megbízott, a térség fideszes parlamenti képviselője vasárnap a kormány Facebook-oldalán elérhető videóban.

 • Napsütés, eső és vihar: ez vár ránk a héten

  Napsütés, eső és vihar: ez vár ránk a héten

  Változékony lesz az idő a jövő héten: napsütésre, de esőre, zivatarra is készülni kell. Ismét többször lesz erős, olykor viharos a szél. A hőmérséklet is ingadozni fog, olykor csak 10 fok körül alakulnak a maximumok, máskor 18 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

 • Tállai András: Európa egyik legversenyképesebb gazdasága a magyar

  Tállai András: Európa egyik legversenyképesebb gazdasága a magyar

  A gazdasági növekedés szempontjából jubileumi volt a 2019. október 1-je és december 31-e közti időszak, ugyanis pont ez volt a tizedik olyan negyedév, amikor a GDP bővülése éves alapon meghaladta a 4 százalékot. A magyar gazdaságpolitika nemzetközi megítélése egyre kedvezőbb, a hitelminősítők, az elmúlt néhány napban például a Japan Credit Rating Agency és a Standard & Poor’s is elismerték a magyar gazdaság teljesítményét – tájékoztatta az MTI-t Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.