2020. február 18., kedd
Bernadett

Külföld

Nem emelnek vádat Bill Cosby ellen

Nem emel vádat a Los Angeles-i államügyészség Bill Cosby amerikai színész ellen két újabb szexuális bántalmazási ügyben.

Az 1965-ben történt esetnél elévülésre, a 2008-as ügyben bizonyítékok hiányára hivatkozva nem emeltek vádat.


Az egyik nőt – elmondása szerint – 17 éves korában, 1965-ben hívta meg a színész egy hollywoodi dzsesszklubba, alkoholos italokat vett neki, majd egy házba vitte, ahol szexre kényszerítette. A kaliforniai törvények alapján tíz évvel az állítólagos szexuális bántalmazás után már nem lehet vádat emelni.

Egy másik nő azért jelentette fel a 78 éves komikust, mert állítása szerint 2008-ban, 18 éves korában a Playboy-villa egy partiján Cosby alkoholt adott neki és egy barátnőjének. Ezután a nő rosszul lett, a férfi pedig azt ajánlotta neki, hogy elkíséri egy szobába, hogy lefeküdhessen. A nő elájult, majd – elmondása szerint – ruha nélkül tért magához.


Cosby ügyvédje nyilatkozatot adott ki, amely szerint a színész az adott időpontban nem volt Los Angelesben. Az ügyészi vizsgálat azt állapította meg, hogy Cosby nem szerepel a Playboy-villa 2008-as nyári eseményeinek vendéglistáján, a nő pedig, akit az állítólagos áldozat tanúként nevezett meg, tagadta, hogy ismerné a őt és azt is, hogy ott volt a villában – olvasható az ügyészi dokumentumban.

December végén pennsylvaniai ügyészek vádat emeltek a komikus ellen szexuális bántalmazás miatt egy 2004-es ügyben. A vád szerint 2004 januárjában Cosby Philadelphia melletti lakásában elkábított és “szexuálisan megtámadott” egy karrierrel kapcsolatos tanácsokért hozzá forduló nőt. A színészt december végén letartóztatták, ám óvadék ellenében szabadlábon védekezhet. Perében az első meghallgatás január 14-én lesz.

Eddig több mint 40 nő lépett elő nemi erőszak vádjával a hírességgel szemben, aki az 1980-as években futó The Cosby Show című tévéműsorral vált ismertté. A nők állítása szerint Bill Cosby alkohollal vagy droggal kábította el áldozatait, mielőtt szexuálisan zaklatta volna őket.

Kapcsolódó Cikkek