EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Sport

Remekül mennek a magyarok a Dakaron!

A negyedik helyen zárta a hétfői, hatodik szakaszt, összesítésben pedig továbbra is a nyolcadik helyen áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a klasszikus Dakar-útvonalon haladó Afrika Race nemzetközi tereprali-versenyen.

Az Opel Dakar Team tájékoztatása szerint az első mauritániai versenynapon 617 kilométer volt az össztáv, ebből 174 kilométer a mért szakasz.


A rendkívül gyors etapon gyakran 180-190 kilométeres óránkénti sebességgel haladtak a járművek, ami ilyen nehéz körülmények között egyáltalán nem megszokott. A magyar egységnek ez nem okozott gondot, így eddigi legjobb részeredményét produkálta.

Szalay Balázs elmondása szerint a nagy tempó miatt a hétfői nap ugyanolyan fárasztó volt számukra, mint egy 450 kilométeres pálya.


“Nagyon-nagyon gyors szakasz volt, emiatt annyira észnél kellett lenni, hogy szinte rágörcsöltek az ujjaim a kormányra” – mondta Szalay, aki azt is elárulta, a cél előtt három kilométerrel eltévedtek, de ez összességében nem változtatott a helyezésükön.

“Nem szeretem, amikor egy terepralipálya ennyire gyors. Ez már-már olyan volt, mint egy ralis gyorsasági, azzal a különbséggel, hogy a ralisokkal ellentétben mi nem ismerjük a pályát. A negyedik helyünk nagyon jó, de most jönnek a királyszakaszok” – mondta Bunkoczi László.

A kamionosok között a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió kategóriájában ötödikként ért célba, az összetettben pedig negyedik helyről várja a folytatást.

“Rendkívül szoros volt a csata, hosszú ideig padlógázzal haladtunk egymás mellett, de végül inkább visszafogtuk magunkat. A tevefüves részeken könnyű lett volna eldobni az autót, vagy összeszedni egy komolyabb sérülést, Mauritánia sava-borsa viszont még hátravan, így nem akartunk feleslegesen kockáztatni. Bizakodóak vagyunk a folytatást illetően” – nyilatkozta Kovács Miklós.

A verseny eseményeiről folyamatosan beszámol az M1 aktuális csatorna.

Eredmények, 6. szakasz:

Dahla-Sami (össztáv: 617 km, ebből szelektív: 174 km):

autósok:

——–

1. Dominique Housieaus, Loic Fagot (francia, Optimus) 1:15:44 óra

…4. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel Mokka) 3:44 perc hátrány

az összetettben:

1. Kanat Sagirov, Vitalij Jevtyekov (kazah, ukrán Toyota Hilux) 19:50:21 ó

…8. Szalay, Bunkoczi 1:47:51 ó h.

kamionosok:

———–

1. Szergej Kuprijanov, Alekszandr Kuprijanov, Anatolij Tanyin (orosz, Kamaz) 1:22:41 ó

…5. Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László (Scania) 12:44 p h.

az összetettben:

1. Anton Sibalov, Robert Amatics, Almaz Kisamijev (orosz, Kamaz) 20:10:39 ó

…4. Kovács, Czeglédi, Ács 3:43:26 ó h.

motorosok:

———-

1. Pal Anders Ullevalseter (norvég, KTM) 1:29:02 ó

az összetettben:

1. Ullevalseter 22:57:27 ó

Címkék

Kapcsolódó Cikkek