2019. december 10., kedd
Judit

Sport

Röplabdázással ünnepelték az új esztendőt

Korábbi és jelenlegi válogatott sportolók, edzők és vendég olimpikonok részvételével zajlott le az idei év első röplabdás rendezvénye. A “2016 perc, a röplabdázás ünnepe” során 2016 percen át ütötte a labdát a több mint százötven versenyző, tizenhat csapatra leosztva.

2016.01.03 690

Sok sportoló választotta évkezdésnek a tornát

A vasárnap délelőtt megtartott gálamérkőzést a tornát végül megnyerő Gépállat SC játszotta az augusztusi, hazai rendezésű junior női Európa-bajnokságra készülő válogatott játékosaiból összeállított vegyes együttessel. A junior mellett a tavaly világkupa-ezüstérmet szerzett férfi senior válogatott is részt vett a rendezvényt záró ceremónián. Az első három csapatnak járó díjakat Martinek János olimpiai,  világ- és Európa-bajnok öttusázó, Kozmann György olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok kenus, egyben sportért felelős helyettes államtitkár, valamint Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára adta át.


A hagyományoknak megfelelően díjazták a legjobb egyéni teljesítményeket is.
Legjobb férfi játékos: Oroszi Tamás
Legjobb női játékos: Gregor Helga
Legjobb érdi női játékos: Laub Regina
Legjobb érdi férfi játékos: Kocsis Bendegúz

 – Hét évvel ezelőtt, 2009-ben rendeztük meg először ezt a évindító versenyt – mondta a Lokálnak Dömötör László főszervező. – Nagy öröm számomra, hogy egyre nagyobb híre és nívója van a rendezvények országszerte. Mit is mondhatnék zárásként, minthogy jövőre újra találkozunk.

Érdekesség, hogy az idén 70. születésnapját ünneplő Magyar Röplabda Szövetséget ezen az eseményen köszöntötték először.

Kapcsolódó Cikkek