2018. március 21., szerda
Benedek

Egyéb X.kerület

Tanuljunk meg varázsolni!

Bűvésztanfolyam indul a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. Kaszányi Roland „Rolando” bűvész gyerekeket és felnőtteket egyaránt szívesen vár, akik megismerkednének a varázslatokkal, trükkökkel.

Rolando

Kaszányi Roland kicsiknek és nagyoknak örömmel tanítja meg trükkjeit

– Ez egy készségfejlesztő foglalkozás, nem kell, hogy a jelentkező profi bűvésszé akarjon válni – szögezte le Kaszányi Roland. – Fontos, hogy érdekelje a bűvészet, legyen kitartó, tudjon összpontosítani, de a legfontosabb, hogy szorgalmas legyen és gyakoroljon otthon is. Amikor én kezdtem, míg a barátaim végigfocizták a nyarat, én otthon órákig gyakoroltam.


A bűvész szerint kilenc-tíz éves korban érdemes elkezdeni a tanulást, ha valaki komolyabban akar ezzel foglalkozni. Fiatalabb korban ott vannak a bűvészdobozok, amelyekből meg lehet tanulni az egyszerűbb trükköket.

rolando2

A bűvészműsorok ismét divatba jöttek és egyre népszerűbbek

– Én is így kezdtem. Láttam David Copperfieldet a tévében és megtetszett. Először vettem bűvészdobozokat, azon gyakoroltam, majd iskola mellett elkezdtem járni egy bűvészklubba, ahol egy mestertől tanultam – mesélte a Lokálnak Rolando, akinek egész évben rengeteg fellépése van. – A televízióban újra feltűntek a bűvészek, ezért megint egyre népszerűbb ez a műfaj. A bűvészet is folyamatosan fejlődik, most már okostelefonok, tabletek is szerepelnek a műsorokban. A bűvészet már nem csak a nyusziról és a cilinderről szól. Azt szokták mondani, 70 százalékban az előadásmód alakítja a műsort és csak 30 százalékban, hogy mit mutat a bűvész. Épp ezért a tanfolyamon a szereplés, bemutatás fortélyaira is megtanítom a diákokat, arra, hogyan kommunikáljanak a közönséggel – magyarázta Rolando, aki reméli, minél több kőbányai kedvet kap, hogy megtanulja a trükköket.


– Úgy építem fel az órákat, hogy már az első alkalommal legyen sikerélményük a tanulóknak!

rolando3

Rolando azt ígéri, hogy már az első alkalommal mindenkinek sikerélménye lesz a bűvésztanfolyamon

Kapcsolódó Cikkek