EUR: 337,67 Ft
CHF: 318,36 Ft
2020. február 21., péntek
Eleonóra

Extra

Tatár Csilla: Nem kell választanom az anyaság és a karrier között

Forrás: TATARCSILLA.BLOG.HU

Forrás: TATARCSILLA.BLOG.HU

Az MTVA műsorvezetője alig több mint két hónappal ezelőtt adott életet első gyermekének, Milánnak, és máris munkába állt, ugyanis újra ő lesz az Eurovíziós Dalfesztivál hazai dalválasztó műsora, A Dal háziasszonya Harsányi Leventével. Csilla azon szerencsés kismamák közé tartozik, akik tökéletesen össze tudják egyeztetni kisbabájuk nevelését a karrierjükkel.

Drámaian hangozhat, hogy két hónappal a szülés után visszamegyek dolgozni, de ez mindössze hat szombatot jelent és alkalmanként csupán néhány órát. Ezalatt a kisfiam az apukájával lesz, ami mindkettőjüknek ajándék. Milán és ő nagyon jó megvannak egymással. Eddig is mindent a kisfiunkhoz igazítottunk, és ez ezután sem lesz másként. Rövidebb időkre ezelőtt is voltam már nélküle, például zöldségesnél, fogásznál vagy fodrásznál, de én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem kellett választanom az anyaság és a munka között − mesélte Csilla. − Most is sorban áll mindenki Milánért a családban. A nagymamák és nagypapák a születése óta azon versenyeznek, kinél legyen a kicsi, úgyhogy lesz elég segítségem.


A kis Milán tízhetesen már több mint hat kiló. Mostanra sikeresen beállt a körülbelül négyóránkénti etetés, és az éjszakák is egyre nyugodtabbak. Csilla számára nagyon fontos az állandó fizikai érintkezés, ezért előszeretettel használja otthon a hordozókendőt, amelyet csak felköt magára, így főzés vagy bármilyen más házimunka alatt végig rajta lehet a kisbabája.

− Nagyon praktikus, bár az elején nem tudtam, hogyan kell használni. Mindkettőnknek nagyon jó érzés, hogy a mellkasomon pihenhet. Amikor belerakom, szinte rögtön megnyugszik és elalszik. Közben viszont meg kellett tanulnom mindent egy kézzel csinálni, például főzni vagy kiszedni a mosást. Az első hat hétben csak figyeltem és tanultam, melyik sírása mit is akar jelenteni, de ma már meg tudom őket különböztetni. Ez segített abban is, hogy így kiismertük egymás szokásait Milánnal. Sohasem hagyom sokáig sírni, pedig sokan tanácsolják, hogy néha hagyni kell. Én nem tudnám ezt csinálni, rögtön felveszem vagy felkötöm magamra a hordozót és beleteszem – mesélte a büszke édesanya.


Visszanyerte az alakját

Tatár Csilla A Dal sajtáj Mtva (Fotó: Máté Krisztián)

Mintha nem is szült volna! Csilla kilenc héttel a szülés után is kirobbanó formában van

Csilla kilenc héttel a szülés után öt kilót leszámítva szinte teljesen visszanyerte régi alakját, ezért nem is voltak speciális kérései a műsor öltöztetőihez sem.

− Egy kérésem volt a stylistok felé, hogy hosszabbak legyenek a ruháim, mint tavaly. Nem fogyókúráztam, még nem is akarom elkezdeni, mivel a sportoláshoz még se energiám, se kedvem nincs. Egy hatkilós kisfiúval szaladgálni egész nap egyelőre éppen elég mozgás.

Nem fogok ugyanúgy kinézni, ahogy tavaly A Dal színpadán, de azt hiszem, ez természetes. Lélekben már felkészültem, hogy kapom majd a megjegyzéseket, hogy itt-ott vastagabb vagyok, de nem izgat. Most éppen nem ez a legfontosabb.

Kapcsolódó Cikkek