EUR: 336,93 Ft
CHF: 317,21 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Egyéb XVIII.kerület

Termelői piac – szó szerint a szomszédban

A Gilice tértől nem messze, a Cziffra György utca 74. szám alatt működik a Kredenc bolt, amelynek kertjében év végén termelői piac nyílt. Igazi családias fogadtatásban részesül, aki idelátogat. A tejtermékek mellett finom húsáruk sorakoznak, a vevők pedig nehezen távoznak, olyan jól érzik magukat.

– A szomszédban élek, és mindig szerettem volna egy üzletet – avatott be a részletekbe a Kredenc vezetője, Frátrik Orsi, honnan indult a történet, amely ma már ott tart, hogy az egészséges termékeket árusító kisbolt mellett termelői piac is várja a vevőket a kertben.


Termelői piac Pestszentlőrinc(Fotó: Máté Krisztián)

Megtelt élettel a kert (Fotó: Máté Krisztián)

– Egy nyári napon pattant ki a fejemből az ötlet, hogy ezt a szomszédban is létrehozhatom. Nem szerettem volna a belvárosba menni dolgozni. Közel akartam maradni a családhoz, a házhoz.

Orsinak sikerült is, ugyanis a szomszédtól kibérelték a házat, és 2014 áprilisában kinyitotta boltját, ahol teljes kiőrlésű, gluténmentes és ehhez hasonló termékeket kezdett el árulni.


– Betértek az első vevők, és szépen lassan beindult az üzlet. A gluténmentes termékek lettek a nyerők. Nem hittem, hogy ez lesz a vonzó, de elkapkodták az első adagot, majd érdeklődtek, hogy kenyér nincs-e. Nem volt, de kitaláltam, hogy sütünk. Megszereztük az engedélyeket, és hátul elkezdtünk pékárut készíteni.

És itt nincs vége a történetnek.

– Úgy éreztem, a kert beszél hozzám, csináljunk még itt valamit! Lett egy termelői piac. Rengeteget változott a terület azóta, és azon vagyunk, hogy még vonzóbb legyen. A családiasság híve vagyok, szerénytelenség nélkül állíthatom, talán ezt szeretik legjobban a vevők. Szeretnénk még bővülni, várunk megbízható termelőket.

Termelői piac Pestszentlőrinc(Fotó: Máté Krisztián)

Elismerően szólt mindenki Bódiék húsairól (Fotó: Máté Krisztián)

Mint Bódi Attiláné, aki kistermelőként Monorról jár árulni a XVIII. kerületbe.

– Be kell járatni a piacot, még kevesen ismerik. A házi löncsöt tudom például ajánlani mindenki figyelmébe, semmi szója, semmi adalék, csak hús van benne. Teljesen megváltozik az ember képe a löncsről, ha ezt megkóstolja.

És tényleg, magunk is legyőztük az előítéletünket, és végül élvezettel falatoztunk a kóstolóból. Csak elégedett vevőkkel találkoztunk. Éva például már visszajárónak számít. – Finom és jó árban is van. Gluténmentest is veszünk a gyerek miatt, és ez jó, mert itt minden egyben van.

Katit a házias ízek vonzották a piacra.

– Nagyon finom a füstölés aromája. Eddig nem kellett csalódnom benne, minden nagyon ízletes volt, amit itt vettem.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.