EUR: 336,93 Ft
CHF: 317,21 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Külföld

Terrortámadás Indonéziában

Az indonéz rendőrség tűzharcban megölt csütörtökön négy feltételezett támadót a Jakarta belvárosában elkövetett terrorista támadás elkövetői közül – jelentette be az országos rendőrfőkapitány helyettese, de hozzátette, hogy egyelőre ez csak egy hozzávetőleges szám.

A rendőrtábornok szerint a négy megölt feltételezett támadó közül kettő öngyilkos merényletre készült.


Egyelőre nem tudni pontosan, hogy e négy merénylőn kívül van-e még olyan résztvevője a támadásnak, aki életben van.

A jakartai rendőrkapitányság szóvivője megerősítette, hogy csütörtökön helyi idő szerint 10.45-kor robbantások történtek a Sarinah bevásárlóközpont előtt található rendőrposztnál. Nem öngyilkos merénylet történt, hanem az elkövetők gránátokat dobtak el mozgó motorkerékpárokról. Összesen hat robbanásról számolt be szóvivő.


A robbantások után a nagy erőkkel a helyszínre vonuló rendőrség és a különleges alakulatok tűzpárbajba keveredtek a feltételezett elkövetőkkel, akik egy színházban sáncolták el magukat. A rendőrség megkezdte a Thamrin sugárúton található Skyline épület kiürítését.

Jakarta, 2016. január 14. Géppisztolyos rendőrök Jakartában 2016. január 14-én, miután bomba robbant és lövések dördültek egy bevásárlóközpont előtt. Az indonéz fővárosban több helyen öngyilkos merénylők robbantottak pokolgépet, egy rendőrőrsöt pedig fegyveresek támadtak meg. Legalább hét ember, köztük négy támadó életét vesztette. (MTI/EPA/Adi Weda)

Jakarta, 2016. január 14.
Géppisztolyos rendőrök Jakartában 2016. január 14-én, miután bomba robbant és lövések dördültek egy bevásárlóközpont előtt. Az indonéz fővárosban több helyen öngyilkos merénylők robbantottak pokolgépet, egy rendőrőrsöt pedig fegyveresek támadtak meg. Legalább hét ember, köztük négy támadó életét vesztette. (MTI/EPA/Adi Weda)

Nem tud magyar áldozatról a magyar nagykövetség

A jakartai magyar nagykövetségnek nincs tudomása arról, hogy volna magyar állampolgárságú áldozata a csütörtöki terrorista támadásnak az indonéz főváros központjában.

A nagykövetség úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy hat áldozatról – három rendőrről és három civilről – tudnak, a sérültek száma pedig még tisztázatlan.

Jakartában és környékén mintegy száz magyar állampolgár él, illetve tartózkodik. A nagykövetség folyamatosan próbálja őket elérni, és telefonon értesíteni. Felhívják a figyelmüket az esetre, és kérik őket, vegyék fel a kapcsolatot családtagjaikkal, illetve lehetőség szerint maradjanak otthonukban, szálláshelyükön.

A konzuli hivatal elérhetőségei: +62 21 520 3459, +62 21 520 3460, [email protected] Ügyeleti telefonszám: +62 811 825 5426.

Kapcsolódó Cikkek