EUR: 338,49 Ft
CHF: 317,68 Ft
2020. február 29., szombat
Elemér

Külföld

Trump beintett a Foxnak, nem vesz részt a tévévitán!

Nem akar részt venni a republikánus elnökjelöltségre pályázó politikusoknak az iowai jelölőgyűlés előtti utolsó országos televíziós vitáján Donald Trump, a republikánusok jelenleg legnépszerűbb elnökjelölt-aspiránsa, mert alkalmatlannak tartja a vitát szervező Fox televízió műsorvezetőjét, Megyn Kellyt.

Nagy az izgalom a Fox televíziónál, Trump köti az ebet a karóhoz, és azt hangoztatja, hogy nem vesz részt a csütörtök este, éppen az iowai Des Moines-ban tartandó vitán. A Fox vezetői kiállnak és kitartanak műsorvezetőjük, Megyn Kelly mellett, és bár a televízió vezetősége közleményben utasította vissza Trump eljárását, a Fox hírigazgatója, Robert Ailes felvette a kapcsolatot Trump feleségével és lányával, hogy segítsenek megváltoztatni az üzletember álláspontját. Trump azonban hajthatatlan, csakis Rupert Murdoch-kal, a Fox tulajdonosával hajlandó egyeztetni.


Trump vetélytársai – elsősorban Ted Cruz texasi szenátor – bírálják Trumpot döntése miatt. “Ha valaki attól fél, hogy bárki is kérdéseket tesz fel neki, akkor milyen főparancsnok lesz belőle?” – élcelődött a Fox egyik műsorában Ted Cruz. A többi elnökjelölt-aspiráns azt hangoztatja, hogy Trump távolmaradásával több idő jut majd nekik a véleményük kifejtésére. “Több időnk lesz beszélni, és ez nekem, de a többi jelöltnek is csak jó lesz” – kommentálta a fejleményeket Chris Christie, New Jersey állam kormányzója. “Tudjátok, ki az, aki szintén retteg a Fox kemény kérdéseitől? Barack Obama” – ezt Jeb Bush, volt floridai kormányzó írta mikroblogjában.

A Fox egyébként a Google-lal közösen szervezi a csütörtöki vitát, és ez lesz az első, amelyen Donald Trump nem vesz részt. Trump kampányának vezetője szerdán este közleményben tudatta, hogy az üzletember csütörtökön Iowában lesz, de pénzgyűjtő rendezvényt tart, amelynek bevételét a veteránoknak és a háborús sebesülteknek ajánlja fel.


Kapcsolódó Cikkek