EUR: 338,43 Ft
CHF: 318,97 Ft
2020. február 21., péntek
Eleonóra

Extra

Új X-akták: A dögös Scully menti meg a sorozatot

Tegnap este mutatták be itthon az új, hatrészes X-akták első részét. Ezzel a kultikus sorozat visszatért, de vannak rajongók akik úgy érzik, hogy meggyalázták kedvenc filmjük emlékét!

Kezdjük az új X-akták egyik legjobb részével: Dana Scullyt alakító Gillian Anderson 47 éves és elképesztően dögös. Jót tettek neki az eltelt évek!


The Weinstein Company and Netflix 2016 Golden Globes After Party at the Beverly Hilton Hotel Featuring: Gillian Anderson Where: Beverly Hills, California, United States When: 11 Jan 2016, Image: 271072319, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Wenn

Az X-akták rajongói alig várták, hogy újra összeálljon a legendás páros, Mulder és Scully ügynök. A tegnap bemutatott első rész pont arra volt jó, hogy nosztalgikus érzéseket csaljon elő bennünk és annyi – még az X-aktákhoz képest is – szürreális kérdést vet fel, hogy muszáj a következő részeket is megnézni.  A sorozatot 1993 és 2002 között vetítették, Magyarországot  a kilencvenes évek közepén érte el az X-akták láz. Ki ne emlékezne például az emberi májat evő gumiemberre? Aki miatt alig mertünk elaludni… Kétségtelen, hogy az alkotók egy merőben új műfajt teremtettek és úgy érezhettük, hogy végre itt egy sorozat, ami kitágítja a tudatot! És talán nem ciki bevallani, hogy gyerekként akár még azt is gondolhattuk, hogy ezek mind megtörténtek és valóban léteznek ilyen titkos dokumentumok. Csakhogy az első bemutató óta eltelt több mint 20 év, ennyit is öregedtünk. Ezért az új X-akták rész alatt nem egyszer volt olyan érzésünk, hogy önmaga paródiájává vált. Már vártam, hogy Mulder kikacsint és azt mondja, hogy csak nem gondoljátok, hogy ez a sok baromságot elhiszem?! Arról már nem is beszélve, hogy 2016-ban a látványvilágtól is többet várunk. Bármelyik film vagy sorozat attól jó, ha illeszkedik a saját szabályrendszeréhez és nem rombolja le a mítoszt, amit teremtett. Az első rész tele volt elképesztő összeesküvés-elméletekkel és érezhető volt, hogy valami nagyot akarnak mutatni, meglepőt mondani és érdemes volt visszahozni a sorozatot. Na de várjuk ki a végét! Talán a hatodik rész végére “kerek” lehet a sztori, már amennyire ez egy X-akták univerzumban lehet. A nézők adtak esélyt az első résznek, Amerikában 13,4 millióan látták, itthon is magabiztosan nyerte a idősávját.

Mulderről kevés szó esett, talán azért mert ő aztán nem változott semmit, azonnal bekajálja és rápörög minden – az eddigieknek totál ellentmondó – magyarázatra. Mindegy, hogy az elmúlt 20 évben mit látott és tapasztalt. A színész, David Duchovnynak ugyanakkor ez egy igazi jutalomjáték, nem csoda, hogy nemrég csillagot kapott a hollywoodi hírességek sétányán, övé a 2572. csillag.


Kedvenc párbeszédünk a filmből:

Mulder kiszáll egy kocsiból, lassan közelít Scullyhoz, hosszú idő után talán ez az első találkozásuk.

Scully: – Uber?

Mulder: – Stoppoltam!

Los Angeles, 2016. január 13. Gillian Anderson (b) és David Duchovny amerikai színész érkezik az X-akták című televíziós filmsorozat legújabb évadjának bemutatójára Los Angelesben 2016. január 12-én. (MTI/AP/Invision/Omar Vega)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek