2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Külföld

Úra felütötte a fejét az ebola

Újabb ebolás megbetegedés hírét erősítette meg szerdán Sierra Leone, egy héten belül már a másodikat.

Az afrikai ország egészségügyi minisztériumának közlése szerint az újabb beteg egy 38 éves asszony, rokona annak a 22 esztendős nőnek, aki múlt hét csütörtökön halt bele a fertőző betegségbe, de akiről csak halála után derült ki, hogy az ebola vírusa végzett vele. Az újabb fertőzött közvetlen kapcsolatban volt az elhunyttal, segédkezett annak ápolásában.


Félő, hogy a ragály további embereket betegít meg, mivel a múlt héten meghalt nővel 109 ember került kapcsolatba, közülük 28 olyan közvetlen kontaktusba, hogy magas megfertőződésük kockázata.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Sierra Leonét tavaly novemberben ebolamentesnek nyilvánította.

A legutóbbi, 2013 végén kezdődött, nyugat-afrikai ebolajárvány 11 ezer embert ölt meg, döntően Sierra Leonében, Guineában és Libériában pusztított. Sierra Leonéban négyezren estek áldozatául.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bernie Sanders vezet a demokraták versenyében

  Bernie Sanders vezet a demokraták versenyében

  Bernie Sanders vermonti szenátor megerősítette vezető szerepét a demokrata elnökjelölt-aspiránsok körében, az első részeredményekből ugyanis az derült ki, hogy több mint 40 százalékos támogatottsággal ő a várható győztese a szombaton Nevadában megtartott demokrata párti jelölőgyűléseknek (caucusoknak).

 • Koronavírus: ötvenezer ember karanténban Olaszországban

  Koronavírus: ötvenezer ember karanténban Olaszországban

  Az olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a vesztegzár alá helyezett észak-olaszországi önkormányzatokból kivezető utakat, az érintett térségben leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint kaszárnyákat készítettek elő, ahol a fertőzés esetleges terjedésével további személyeket tudnak karanténba helyezni.

 • Koronavírus: egyre több az olaszországi fertőzött

  Mintegy negyvenre emelkedett szombat délre a koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban, az első olyan európai országban, amelynek saját állampolgárai haltak meg a tüdőgyulladást okozó vírus következtében.