EUR: 334,92 Ft
CHF: 315,49 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Extra

Várkonyi Andrea: Negyven felett sem mondok le az álmaimról!

Kevesen tudják, hogy a Tv2 műsorvezetője hamarosan pedig megszerzi következő diplomáját pszichológusként is. Dolgozó nőként és kislánya, a nyolcéves Nóri édesanyjaként napjának 24 órája be van táblázva, ám álmairól még negyven felett sem hajlandó lemondani.

nagypapi_es_unokaja

Várkonyi Andrea és 99 éves nagypapája

anya_lanya

Várkonyi Andrea és édesanyja

– Alapvetően azt gondolom, amihez az embernek kedve van, arra ideje is van, csupán logisztika kérdése a dolog. Időnként persze figyelmet kell fordítanom arra, hogy kipihenjem magam és feltöltődjek. Számomra az a legjobb pihenés, amikor a gyerekemmel vagyok, de egy-egy hosszabb utazás is kikapcsolódást jelent – mondta Andrea.


Bochkor Gábor párját mostanában rendkívül foglalkoztatja a kor előrehaladtával romló agyi aktivitás kérdése mind pszichológusként, mind magánemberként, sőt fiatal kora ellenére már ő is érzi az első tüneteket.

– Nincs abban semmi titok, hogy a helytelen agyi vérkeringés lehetséges első tünetei közül engem is érint jó pár: néha ingerlékenyebb vagyok, néha pedig feledékenyebb, ráadásul most itt van a vizsgaidőszak, ami a szokásosnál is több agytornát igényel, és persze sokkal fáradékonyabb vagyok ilyenkor. Az agyi kiserek hálózatának karbantartása a hosszú távú agyi egészség egyik legfontosabb feltétele. Ennek révén jut ugyanis az agy a működéséhez nélkülözhetetlen oxigénhez és glükózhoz. Nagypapám idén lesz százéves és kiváló szellemi formában van. Biztos vagyok benne, hogy ebben nagy szerepe van annak, hogy világéletében képezte magát: latin-görög-orosz szakos tanárként, egyetemi filozófiai doktorként és fordítóként csodálatos útravalót adott nekünk – a tanulásra és önmagunk folyamatos képzésére nevelt minket. Szüleim orvosok, és többet dolgoznak nyugdíjasként, mint előtte. Én sem szeretnék lemaradni, úgy tűnik, hogy a szellemi és fizikai aktivitás családi vonás. Anyaként Nórinál is odafigyelek, hogy egyensúlyban tartsam az egészséges táplálkozást, a sportot és a tanulást.


Kapcsolódó Cikkek