2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Külföld

A dán rendőrség elkobozta a migráns gyerekek mobiltelefonját

Elkobozta a dán rendőrség 55 kísérő nélküli kiskorú menedékkérő mobiltelefonját az elmúlt hónapokban egy keddi újságcikk szerint.

A hatóságok akkor folyamodnak ehhez a megoldáshoz, ha másként nem állapítható meg a menedékkérő személyazonossága. A Politiken című dániai lap információi szerint sok gyereknek egy hónapot kellett várnia arra, hogy visszakapja telefonját.

“Ismert előttünk ez a probléma” – mondta Richard la Cour, a rendőrség külföldiekkel foglalkozó részlegének vezetője a dán televíziónak. La Cour megígérte, hogy a jövőben gyorsabban zajlik majd a telefon alapján történő azonosítás.

Az ősz óta folyamatosan érkező menedékkérők özöne kihívások elé állította a nyomozókat – magyarázta a tisztségviselő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezek nyitnak kaput a rákos sejteknek

  Ezek nyitnak kaput a rákos sejteknek

  A véredényeken keresztül jutnak a rákos sejtek a nyirokcsomókból a vérrendszerbe, ezáltal terjednek el gyorsan a testben – állapították meg osztrák kutatók a Science című szaklapban megjelent tanulmányukban.

 • Margot Robbie Shakespeare-sorozaton dolgozik

  Margot Robbie Shakespeare-sorozaton dolgozik

  Margot Robbie, az Én Tonya Oscar-jelölt színésznője tízrészes Shakespeare-filmsorozaton dolgozik. Az ausztrál produkció női filmes alkotókkal, női szempontból, kortárs környezetbe helyezve adaptálja Shakespeare ismert drámáit – ismertette a deadline.