2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Életmód

Az agysebész is hisz a csodában

Dr. Csókay András idegsebész vallja: Mindenki lehet segítő, gyógyító.

Dr. Csókay András idegsebész hitvallása: mindenki lehet segítő, gyógyító

Ki ne ismerné a történeteket a csodálatos gyógyulásokról? Az orvosok által menthetetlennek hitt betegekről, a csodaszámba menő visszatérésekről?

Van, aki önmagában hisz, van, aki a sorsban és az elrendeltetésben, akad, aki a pénzben, a sikerben vagy a tervezettségben, más az improvizálásban, míg van olyan is, aki semmiben. A hit sorsokat változtathat meg, sikerekhez vezethet, hegyeket mozgathat és akár életet is menthet.


De vajon tényleg létezik csodálatos gyógyulás? Lehet-e szerepe a hitnek a gyógyulásban? Az orvosok között is egyre többen vannak, akik igennel válaszolnak a kérdésre. Különösen igaz ez azokra, akik naponta néznek szembe a halállal és nyújtanak segítő kezet a reménykedőknek.

Dr. Papp Lajos szívsebész meggyógyítani csak azt az embert lehet, aki maga is meg akar gyógyulni”

Dr. Papp Lajos szívsebész szerint meggyógyítani csak azt az embert lehet, aki maga is meg akar gyógyulni

Dr. Papp Lajos világhírű szívsebész szerint, ha a beteg hisz az orvosában, hisz a gyógyulásában, akkor ez a hit az, ami majd meggyógyítja. Hasonlóan vélekedik dr. Csókay András Príma Primissima-díjas agysebész is, aki azt vallja, hogy hitünk és értelmünk együtt az igazság lelke, és az értelmünk önmagában semmit sem ér. Dr. Darnói Tibor holisztikus orvos, idegsebész szerint hiába igyekszik az orvos gyógyítani megfelelő tudásával, eszközeivel, szakellátással, gyógyszerekkel, ha a beteg nem szeretne gyógyulni, ha nem teszi hozzá a gyógyulási folyamathoz saját magát, elhatározását és akaratát.  A gyógyulásba vetett hit tehát nagyon fontos szerepet játszhat a felépülésben.


„A gyógyulás egyik alapfeltétele a bennünk zajló testi-lelki-szellemi folyamatok megismerése” (dr. Darnói Tibor, holisztikus orvos)

Dr. Darnói Tibor, holisztikus orvos úgy véli, a gyógyulás egyik alapfeltétele a bennünk zajló testi-lelki-szellemi folyamatok megismerése

Február 25-én dogmákat feszegető találkozót tartanak Miskolctapolcán a három egyedi stílusú és gondolkodásmódú, világhírű magyar orvos részvételével. Az Érthetően az Egészségért Alapítvány és a Kaqun Hungária által szervezett kerekasztal-találkozó témája ezúttal a hit és a gyógyulás.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bátran kijelenthetjük, hogy kifejezetten jól sikerült a Suzuki Vitara újragondolása. A tavaly 30. születésnapját ünneplő széria felújított változata még szinte tininek számít, hiszen hazánkban 2015-ben gördült le a szerelősorról az első frissített vonalvezetésű modell, amelyen a megjelenés mellett több újítás is dicséri a tervezők keze munkáját.

 • Urmai Gabriella: Jelena lányai

  Urmai Gabriella: Jelena lányai

  Az élettolvaj visszatért! Urmai Gabriella hősei ezúttal is hús-vér emberek, történeteiket egy izgalmas, vérfagyasztóan szép és misztikus nyomozás során tárja elénk az író, miközben lerántja a leplet a 12 holttest titkáról.

 • Mit együnk tél végén?

  Mit együnk tél végén?

  Amikor szezonálisan étkezünk, étrendünk összhangban van az évszakokkal, de persze ez nem azt jelenti, hogy csak itthon termesztett élelmiszereket együnk.