EUR: 311,28 Ft
CHF: 265,26 Ft
2018. március 20., kedd
Klaudia,

Egyéb I.kerület II.kerület

Halász Judittal „Kezdődhet a mulatság!”

Millenáris Park, kerület napja, Halász Judit, főzőverseny,

Halász Judit a kerület napján is rendszeresen fellép

Halász Judit karácsony után pihenőt tartott, csak január végén volt koncertje. Február 20-án azonban már újra „Kezdődhet a mulatság”, mert a Marcziban énekel kicsiknek és nagyoknak.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, előadóművész tavaly ősszel nagyon sokat dolgozott, a színház és az éneklés mellett rengeteget foglalkozott az év végén megjelent, Nem születtem varázslónak című könyvén, ezért egyáltalán nem bánja, hogy ebben az évadban nem kell új darabot próbálnia. Jelenleg négy előadásban játszik, és ez most éppen elég a koncertek mellett. Legutóbb megjelent lemeze, a Kezdődhet a mulatság kétéves kortól mindenkinek ajánlott.


– Az albumban több kortárs költő verse is szerepel – mesélte. – Válogatásom nem költőfüggő. Nehéz olyan művet találni, amely alkalmas a megzenésítésre, benne van az a szellemesség, amelyet megkívánok egy-egy verstől, ugyanakkor a témámhoz is illik. Ha egy költőnek egyik költeménye megtetszik, keresem tőle a következőt, de ma egészen másfajta verseket írnak a költők, mint teszem azt negyven-ötven évvel ezelőtt. Más a formájuk, más a hangjuk és a megszólalásuk is. Több megzenésített Fecske Csaba-vers is szerepel az albumban.

Halász Judit egyáltalán nem akart magáról könyvet írni, kifejezetten zavarta, hogy már mindenki megjelenteti az önéletrajzi kötetét. A Nem születtem varázslónak végül úgy jött létre, hogy a kiadó azzal kereste meg, adjanak ki szakmai életrajzot színházi munkáiról, a dalok születéséről és a szerzőkhöz fűződő kapcsolatáról.


– Rengeteget meséltem Orosz Ildikónak, aki lejegyezte gondolataimat, de az életemet meghatározó események és a személyes élmények nélkül nem tudok beszélni a szakmámról, ezért a könyvben minden, velem kapcsolatos dologról szó esik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.