2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Extra

KERO extrém töriórát tartott

Egy igazán extrém történelem órában lehetett részük a budapesti Szent István Gimnázium tanulóinak, ugyanis a Budapesti Operettszínház művészeti vezetője, Kerényi Miklós Gábor egy igen rendhagyó történelemóra keretein belül mutatta be Marie Antoinette életét és korát. A hírhedt királyné életét az utóbbi időben igen sok ideje volt tanulmányoznia KERO-nak, mivel március 4-én mutatják be az életéről készült musicalt a Nagymező utcai teátrumban. A darab rendezője szerint összefüggéseket kell keresnünk a történelem és a színház között.

4 (1)

A diákoknak rendkívül tetszett KERO “rendhagyó” oktatási módszere

– Felfedezhetünk hasonlóságokat és különbségeket az elmúlt korok és jelenünk között, így a történelem segíthet eligazodni saját életünkben. A színház pedig amellett, hogy szórakoztat, gondolati kalandokra is késztet, olyan élményt nyújthat, ami megváltoztatja picit az életünket” és hozzátette, hogy az Operettszínház évek óta fajsúlyosabb dolgok közlésére is vállalkozik és bizonyos témákról komolyabban szeretne beszélni előadásaiban.


8 (1)

KERO az operett sztárjaival: Vágó Zsuzsi, Horváth Dániel, Hommonay Zsolt és Vágó Bernadett

Ezek sorába tartozik a Marie Antoinette is, ami bár történelmi témát dolgoz fel, mégsem a történelmi hűség a legfontosabb benne, hanem azok az emberi viszonyok: szerelem, féltés, féltékenység, árulás, hatalomvágy, gyűlölet, amiket ma is mindannyian átélhetünk, és ami által segíthet felismerni, hogyan kell élni a saját életünket- vélekedett KERO.

A tanóra interaktivitását az óra második felében a darab díszletének és jelmezeinek bemutatása mellett az Operettszínház sztárjai is emeleték. Homonnay Zsolt, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi és Horváth Dániel  számos dalt énekeltek el élőben a diákoknak a hamarosan bemutatásra kerülő darabból.Már javában zajlanak a próbák

Marie Antoinette olvasópróba Operett színház (Fotó: Máté Krisztián)

A sikergyanús darab stábja

Hetek óta zajlanak az előkészületei az Operettszínház idei legnagyobb vállalkozásának, a Marie Antoinette című musicalnek próbafolyamatai. A nemzetközi hírű zeneszerző Lévay Szilveszter munkái nem ismeretlenek a magyar közönség számára, mivel a színház legnagyobb sikerei fűződnek a nevéhez, úgymint az Elisabeth és a Mozart.

A Marie Antoinette ősbemutatóját méh Japánban tartották 2006-ban, ezt követte két kisebb európai premier Brémában és Tecklenburgban, jelenleg Koreában játsszák. „De nyugodtan mondhatjuk – tette hozzá Kerényi Miklós Gábor –, hogy a budapesti előadás, ami az összes eddigi színpadi feldolgozást alapul véve született meg, önálló változatnak tekinthető, ilyen értelemben tehát európai premier, ami reményeink szerint igazi nagy áttörést jelent majd a mű életében.”

Kapcsolódó Cikkek