2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Program

Kislány a pokolban

A Gellérthegyi Álmok című előadás után február 17-én, 18 órától ismét egy rég elfeledett, a második világháborúban játszódó, szívbe markoló darabot, a mutat be a Fészek Művész Klub kupolatermében működő Kazán István Kamaraszínház.

Kislany_a_pokolban_2015_2

Dombrádi Alinának élete eddigi legnagyobb kihívása volt a címszerep

A Kislány a pokolban című műben Sárdi Mária saját emlékeit írta le. Azokat a szörnyűségeket, melyeket a bergenbelzeni koncentrációs táborban élt át. A címszerepet Dombrádi Alina, a Kazán István Kamaraszínház saját növendéke játssza.


A színésznő gyermekkorában különböző színitanodákba járt, de egy idő után elvesztette a pálya iránti motivációját. Amikor aztán megismerte a darab rendezőjét, a színház vezetőjét, Kriszt Lászlót, újból komolyabban érdekelni kezdte a színház világa.
– Végre nem egy olyan “gyűjtőbe” kerültem, ahol csak az a lényeg, hogy a tandíjat befizessem – mondta a Lokálnak Dombrádi Alina. – Itt megkövetelték, hogy testben és lélekben is mindig bent legyek. Furcsa, de nekem ez a szigor kellett ahhoz, hogy megtanuljam kezelni és megugrani a kihívásokat.

Márpedig a Kislány a pokolban című darab igazi kihívás volt a színésznő számára.
– Sőt, életem eddigi legnagyobb kihívása. Amikor a kamaraszínházhoz kerültem, ez volt az első darab amit láttam és már akkor reméltem, hogy egyszer én is játszhatom. Egyrészt ez kőkemény 55 perc lélékjelenlét úgy, hogy egyedül vagyok végig a színpadon. Másrészt pedig nagyon nehéz felnőttként egy 15 éves, még naiv kislány bőrébe bújni, aki azt sem tudja, mi történik vele, csak szép lassan kezdi megérteni a borzalmakat a saját bőrén megtapasztalva. Hiszen a darab egy magyar zsidó kislány történetét meséli el, aki túlélte a deportálást. Ebben a darabban rengeteg állapot változás van, nem beszélve arról, hogy hol az idős hölgy hangján kell megszólalni, hol pedig a kislányén.


A darabot február 17-én, 18 órától a Kazán István Kamaraszínházban tekinthetik meg.

Kapcsolódó Cikkek