2020. augusztus 12., szerda
Klára

Béren kivüli juttatás

Mutatjuk az ország legjobb irodáit

A munkahelyi körülmények egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a magyar munkaerőpiacon, a trendet jól mutatja az idén hatodik alkalommal megtartott Év Irodája verseny is. A szervezőkhöz rekordszámú pályázat érkezett, a megmérettetés súlyát pedig az is növelte, hogy a bírálóbizottság elnöki posztját ezúttal Fürjes Balázs kormánybiztos töltötte be.

iroda, Profession.hu

Így fest a munkamiliő a Profession.hu-nál

Hét kategóriában összesen 84 pályázat érkezett be az idei Év Irodája versenyre, ez rekordszám az esemény történetében. A február elején sorozatban hatodik alkalommal megrendezett megmérettetést az Iparművészeti Múzeumban bonyolították le, nagyszámú, mintegy 300 fős közönség előtt. – Ez a helyszín szimbolikus jelentőséggel bír, hiszen innovatív értékeket csak úgy lehet jól bemutatni, hogy közben a múlt teljesítményeire építünk – fogalmazott a szervezők részéről Kalmár Zoltán.


A verseny fő kategóriájában 41 iroda jelentkezett, de a zsűri további hat csoportban még összesen 11 díjat osztott ki. A bírálóbizottság elnöki feladatait egyébként Fürjes Balázs kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos látta el, rajta kívül olyan nevekkel találkozhattunk a testületben, mint Koós Pál formatervező, Tompa Balázs, az Isobar Budapest kreatív igazgatója vagy Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója. A zsűri az eredményhirdetéskor úgy értékelt, hogy különösen nehéz dolguk volt döntésre jutni, de azt is elmondták, hogy a pályázók nagy száma azt igazolja, hogy a magyar munkaerőpiacon egyre fontosabb szerepük van az igényes, egészséges és kreatív munkahelyeknek. A szakemberek úgy értékeltek, hogy nemcsak Budapesten, hanem vidéken is egyre jellemzőbb, hogy mind a nagyvállalatok, mind pedig a kisebb cégek fokozott figyelmet fordítanak az irodai környezet kialakítására. – A dizájn kialakítása ráadásul nem találomra történik, hanem a sikeres világtrendeket követik, amelyekre aztán ráépülnek a helyi megoldások és az egyedi vállalati kultúra – magyarázták.

A zsűri végül a Profession.hu bázisát jutalmazta Év Irodája címmel, nagyvállalati kategóriában a GE nyert, az Év Irodája Különdíjat pedig a Waberer’s vezérigazgatói irodái zsebelhették be. – Gratulálok a pályázók alkotóerejéhez, vállalkozó kedvéhez és kreativitásához, ők mindannyian alkotó emberek, akik nemcsak Budapestet építik, hanem az egész országot. Alkotni jó dolog – emelte ki Fürjes Balázs. Azt is kiemelte, hogy bár a kormányzat is eltökélt a főváros fejlesztésében, ez csupán energiákat szabadíthat fel, a „reneszánszát élő Budapest” megújítása csakis összefogással lehetséges. (x)


Kapcsolódó Cikkek

 • Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Minden harmadik munkavállaló szerint nehézkes a nyári szabadságok kivétele, minden második dolgozó pedig arról is beszámol, hogy előfordult már vele, hogy nem engedték az előre tervezett időpontban szabadságra menni.

 • Az unalom is káros lehet az egészségre

  Az unalom is káros lehet az egészségre

  Azt hallották, hogy egy francia alkalmazott beperelte a munkáltatóját arra hivatkozva, hogy az állásában „zombivá unatkozta” magát, ez pedig szakmailag „meggyilkolta” őt?

 • Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  A Lokál Extra négy oldalas mellékletében azt mutatjuk be, miért éri meg az Iskolai Erzsébet-utalványt, illetve az Erzsébet-utalvány Plusz kártya Iskolai-zsebét választani, ha tanszervásárlásról van szó.