EUR: 311,46 Ft
CHF: 266,01 Ft
2018. március 20., kedd
Klaudia,

Külföld

Nem árulják tovább a sorozatgyilkos könyvét

A kanadai hatóságok és a közvélemény felháborodása nyomán egy nap után töröltek az Amazon online könyváruház kínálatából egy könyvet, amelyet minden valószínűség szerint egy kanadai sorozatgyilkos írt.

A vitatott könyvet kiadó Outskirts Press közleményben jelentette be hétfőn a kötet visszavonását a webáruház kanadai honlapjáról, egyben bocsánatot kért az áldozatok hozzátartozóitól.


A feltételezett szerzőt, Robert Picktont 2007-ben ítélték el hat utcalány meggyilkolásáért, de további 20 emberöléssel is meggyanúsították. A jelenleg 66 éves férfi sertésfarmján mészárolta le áldozatait, akiknek bizonyos részeit a disznókkal etette meg.

A Pickton: In His Own Words című 114-oldalas memoárjában a szerző ártatlannak vallja magát és azt állítja, hogy a rendőrség húzta csőbe.

A change.org internetes portálon több mint 50 ezren írtak alá egy petíciót, amely a “kegyeletsértő és a hozzátartozók sebeit újra feltépő” könyv árusításának beszüntetését követeli.

Brit Columbia tartomány főügyésze felszólította az Amazont a könyv eltávolítására a webáruház kínálatából, gyomorforgatónak nevezve, hogy az elkövető hasznot húzzon szörnyű bűncselekményeiből.

Bár nincs bizonyíték arra, hogy a visszaemlékezést valóban Pickton írta, a főügyész kijelentette, a tartományi hatóságok minden lehetséges eszközzel megpróbálják megakadályozni, hogy a börtönbüntetését töltő sorozatgyilkos haszonhoz jusson a könyv eladásából.

A tartomány közbiztonsági minisztérium eközben azt vizsgálja, miként juthatott ki a kézirat a szigorúan őrzött agassizi fegyházból.

A kormány bejelentette, törvényjavaslatot terjeszt be annak megakadályozására, hogy bűnelkövetők a jövőben bármiféle hasznot húzhassanak bűncselekményeiből.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ninó a romok között várja elhunyt gazdiját

  Ninó a romok között várja elhunyt gazdiját

  Nem újdonság az, hogy a kutyák elképesztően tudnak ragaszkodni gazdájukhoz és az sem ritka, hogy ha valamilyen úton elveszítik őket, képesek mély depresszióba esni és akár napokig egy falatot sem enni.

 • Zuckerberget hallgatná meg a brit parlament

  Zuckerberget hallgatná meg a brit parlament

  Mark Zuckerberget, a Facebook alapító vezérigazgatóját szeretné meghallgatni a londoni alsóház arról, hogy a Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég miként használhatott fel több tízmillió Facebook-profilt az amerikai elnökválasztási kampányban.

 • Francia értelmiségiek tiltakoznak az iszlám terror ellen

  Francia értelmiségiek tiltakoznak az iszlám terror ellen

  100 francia vezető értelmiségi, tudósok, írók, filozófusok, művészek kiáltványt tettek közzé a Le Figaróban. Az oka, hogy a migránsválság óta kezd elviselhetetlenné válni a helyzet: a radikális muszlimok már nemcsak a gondolat szabadságát veszélyeztetik, hanem minden értelemben a szabadságot.