2020. július 09., csütörtök
Lukrécia

Belföld

Nem hiszed el, amit látsz: Félisten lett a puhos pasiból!

Borsos Péter egy percre nem adta fel az álmait. Gerincsérve miatt járni is alig tudott, de addig küzdött, míg sikeres edző nem lett. El sem hiszed milyen szexi szakember lett az egykor aputestű pasiból!

„Nyolc éves korom óta a sportok szerelmese vagyok, azonban 2012-ben úgy tűnt, hogy nem folytathatom, miután gerincsérvet diagnosztizáltak nálam” – kezdte Borsos Péter.


“Volt idő, amikor járni is alig tudtam, de nem adtam fel, és egy nagyon jó gyógytornász-manuálterapeutának és egy gyógymasszőrnek köszönhetően megúsztam műtét nélkül, és folytathatom, amit eddig csináltam. Igaz, meg kellett tanulnom még jobban odafigyelni magamra, és az óráimon, személyi edzéseimen is nagy figyelmet fordítok a pontos kivitelezésre, és a megfelelő alátámasztásra a gyakorlatok elvégzése közben. Újrakezdtem az alapoktól és ma már átlagon felüli gyakorlatokat is meg tudok csinálni, jobb formában vagyok, mint 20 évesen” – mesélte az edző, aki ma már Magyarország egyik legnagyobb fitneszterem-hálózatának vezetőedzője. Videóit százezrek nézik, százaknak segített megtalálni új önmagukat és megőrizni az elért eredményeket.
Tökéletes fizikumról árulkodó képeit elnézve nem is gondolnánk, hogy ő sem volt mindig top formában.

2015-05-01 19.05.19

 

A sztártréner másoknak is szeretne segíteni. Március 1-jén indítja el Fitt és Most kampányát a Kedves Ínyenc blogon, melynek keretében Péter a kampányhoz csatlakozókat egy hónapon keresztül részletes, otthon végezhető gyakorlatokból felépülő napi edzéstervvel és bármikor megrendelhető fogásokból álló étrenddel látja el.
Péter egyszer és mindenkorra szeretne végleg leszámolni az „Előtte-Utána” mítoszával. Nem pár hónap alatt lehet tökéletes testünk, a sikeres eredményhez, teljes életmódváltás szükséges.


„Az előtte-utána nem létezik. A fitneszipar egyes szereplői szeretnék elhitetni – az emberek többsége pedig elhinni –, hogy néhány hét vagy egy-két hónap alatt görög félistenekké vagy istennőkké válhatunk. Az előtte-utána fotók ennek a szemléletnek a legmarkánsabb kifejezői. Ráadásul ez a szemlélet azt is sugallja, hogy ezek az eredmények egy életre szólnak. Persze bárki által elérhető és megtartható álmaink teste. Pont addig, amíg nap mint nap megdolgozunk érte. Előtte és utána nem létezik. Előtte és azóta viszont annál inkább.” – nyilatkozta a sztáredző.

6 igen, 6 nem, ha valódi változást akarsz
Péter saját tapasztalatából merítette az 6 igen, 6 nem szabályt: „Ez az életszemléletem esszenciája. 6 dolog, amit mindenképpen tegyél meg, ha változtatni akarsz, és 6 dolog, amit soha.”

6 dolog, amit mindenképp tegyél meg:
Pihenj eleget, aludj pihentetően!
Eddz rendszeresen, eddz ésszel!
Táplálkozz helyesen,tanuld meg és tartsd be az alapelveket! Az edzésed hatékonysága nagyrészt a táplálkozásodon múlik.
Figyelj a tested jelzéseire. Ő tudja, mi szeretne, és azt is, mikor elég.
Gondolkodj pozitívan, elemezd a hibáid és tanulj belőlük!
Vágyj mindig többre, de legyél hálás azért, amid van!

6 dolog, amit semmiképp ne csinálj:

Ne hagyd, hogy a feladatok maguk alá temessenek. Egyszerre egy lépést.
Ne dohányozz, ne drogozz, ne igyál rendszeresen alkoholt!
Kerüld a finomított cukrokat és a rossz minőségű szénhidrátokat!
Kerüld a túledzést! A szervezetedet ösztönözni kell, nem térdre kényszeríteni.
Ne véleményezz olyat, aminek nem látsz bele a hátterébe!
Ne bosszankodj a híreken, ne nézz valósgáshow-kat. Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyasmire pazaroljuk, amire nem lehetünk hatással, vagy nem tesz hozzánk semmit.

Péter erre gondol:D

Kapcsolódó Cikkek