2020. augusztus 12., szerda
Klára

Béren kivüli juttatás

Ötödjére is elviszi üdülni az Erzsébet-program

Jó szokásához híven a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány már az év elején kiírta az idei Erzsébet-program üdülési pályázatait. A szervezetnél úgy számolnak, hogy 2016-ban mintegy 250 ezeren kerülhetnek a nyertesek közé. Azoknak áll a zászló, akik még nem nyaraltak az Erzsébet-programmal.

Erzsébet-tábor, 2016 (Fotó: Sáfár Tibor)

Fotó: Sáfár Tibor

Megnyitotta 2016-os üdülési pályázatait a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, a kiírások múlt hét csütörtök óta elérhetőek az interneten. A mostani lehetőség a nagycsaládosok, a fogyatékossággal élők, illetve a nyugdíjasok előtt nyitott, ők február végéig nyújthatják be a jelentkezésüket. A pályázatok megjelenését Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, valamint Guller Zoltán, az Erzsébet-programért felelős miniszteri biztos jelentette be. Előbbi kiemelte, hogy az Erzsébet-program nemzetközi összehasonlításban is elismert kezdeményezés, a kormány pedig elkötelezett abban, hogy a jövőben is támogassa azt. – A program ötéves fennállása alatt több mint 600 ezren jutottak üdülési lehetőséghez, és ami ennél is nagyobb öröm, hogy közülük 300 ezren gyermekek – emelte ki az államtitkár. Azt is elmondta, hogy az idei cél az, hogy legalább 250 ezer embert elérjenek a kedvezményes üdüléssel. Ez utóbbi egyébként azt jelenti, hogy a három- vagy négy éjszakás turnusok önköltsége felnőtteknek 5000 forint, gyermekeknek pedig 2500 forintba kerül. A három éven aluli kicsik pedig térítésmentesen vehetnek részt az üdüléseken.


Mutatjuk, hogy hol és hogyan pályázhat!

▶ A nagycsaládosok, a fogyatékossággal élők és a nyugdíjasok egy időben, 2016. február 4-29. között nyújthatják be pályázataikat.

▶ A pályázat benyújtását megelőzően regisztrálni szükséges a www.erzsebetprogram.hu oldalon.

▶ A sikeres regisztrációt követően lehet belépni a pályázati felületre, ahol a profiladatok megadását követően lehet pályázatot benyújtani.

▶ A benyújtást követőn a pályázó értesítést kap pályázata feldolgozásának eredményéről.

▶ A pályázati önrész befizetése bankkártyával vagy csekken történhet, legkésőbb 2016. március 31-ig.

▶ Az önrész beérkezését követően névre szóló elektronikus kártyát postáznak a pályázatnyertesnek.

▶ A pályázatnyertes a névre szóló elektronikus kártya kézhezvétele után tud szállást foglalni.

Guller Zoltán már arra hívta fel a figyelmet, hogy az üdülésekre február 29-ig lehet jelentkezni. Az egyes pályázatok feltételei természetesen eltérnek egymástól, így a nyugdíjasok esetében a betöltött 60. életév, valamint a legfeljebb 147 ezer forintos nyugdíj teljesülésével nyílik meg a pályázás. A nagycsaládosoknak annak kell megfelelni, hogy az egy főre eső jövedelem ne haladja meg a minimálbér (havi bruttó 111 ezer forint) összegét. A fogyatékossággal élőknél pedig arra kell figyelniük, hogy a jelentkezésük benyújtásakor fogyatékossági támogatás, vagy vakok személyi járadéka, vagy magasabb összegű családi pótlék jogosultjai legyenek. Ezenkívül a havi ellátások és jövedelmek teljes összege nem lépheti át a nettó 150 ezer forintot. A szálláshelyek és időpontok közül márciusban a nyugdíjas nyertesek, majd áprilisban a nagycsaládosok és fogyatékkal élők választhatnak, az önrészt mindenkinek március 31-ig kell befizetnie. Előbbi korosztály az előszezonban (márciustól júniusig) és az utószezonban (szeptembertől decemberig) üdülhet, míg az utóbbiak az év bármelyik szakában utazhatnak.

A miniszteri biztos arról is beszélt, hogy az Erzsébet-program idén hatmilliárd forintból gazdálkodik, a források felét a táborok lebonyolítására fordítják majd. Többek között a tankerületekben szervezett napközis táborokra is jut idén pénz. – A jelentkezések elbírálásánál előnyt élveznek azok, akik még nem kaptak támogatást az Erzsébet-program keretén belül – hívta fel a figyelmet Guller Zoltán. (x)


Kapcsolódó Cikkek

 • Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Minden harmadik munkavállaló szerint nehézkes a nyári szabadságok kivétele, minden második dolgozó pedig arról is beszámol, hogy előfordult már vele, hogy nem engedték az előre tervezett időpontban szabadságra menni.

 • Az unalom is káros lehet az egészségre

  Az unalom is káros lehet az egészségre

  Azt hallották, hogy egy francia alkalmazott beperelte a munkáltatóját arra hivatkozva, hogy az állásában „zombivá unatkozta” magát, ez pedig szakmailag „meggyilkolta” őt?

 • Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  A Lokál Extra négy oldalas mellékletében azt mutatjuk be, miért éri meg az Iskolai Erzsébet-utalványt, illetve az Erzsébet-utalvány Plusz kártya Iskolai-zsebét választani, ha tanszervásárlásról van szó.