EUR: 335,38 Ft
CHF: 306,22 Ft
2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb XIX.kerület

Tiltakozás az állatkínzások ellen

A deteki alpolgármester fia által elkövetett kutyakínzás mellett nem mehetett el szó nélkül a köztudottan állatvédő Dódity Gabriella, a kispesti önkormányzat fideszes képviselője sem. Február 20-án 13.30-ra a Határ úti buszvégállomáshoz vár mindenkit, aki szeretne kiállni az állatok jogaiért.

– Az állatvédő szervezetek közös megmozdulást szerveznek az állatkínzás ellen aznap, kiállva amellett, hogy az állatkínzók megkapják méltó büntetésüket. Mutassuk meg, hogy nekünk, kispestieknek is fontos az állatok védelme! Menjünk együtt Kispestről! A szervezők azt kérik, aki egyetért a célokkal, kössön kék sálat a nyakába. Bízom benne, hogy minél többen leszünk – hívta fel a kispestiek figyelmét Dódity Gabriella.


Az elmúlt öt évben számos esetben szigorodott az állatvédelmi törvény, ebből is látszik, hogy a kormány komolyan veszi az állatok jogait. A bírság alapösszege ötezer forintról tizenötezerre nőtt, de többszöri jogsértés esetén akár több százezer forint is lehet. A rendelet értelmében tilos gerinces állatot köralapú kalitkában vagy gömb alakú akváriumban, gerinces állat kifejlett egyedét harminc liternél kisebb űrtartalmú térben tartani. Rendelkeztek arról is, hogy a kutya-, a macska- és a görénykölyköket nyolchetes korukig az anyjukkal kell tartani, a hím sziámi harcoshalakat pedig úgy kell tartani, hogy azok egymást, illetve a tükörképüket ne láthassák. A rendelet kimondja, hogy a kutyák farkát csak az állat hétnapos koráig szabad kurtítani. Ugyancsak százötvenezer forintra kell büntetni azt, aki állatot emberre vagy állatra uszított, állatviadalra idomított, állatviadalt szervezett, tartott, arra fogadást szervezett, azon közreműködött. Ez év január elsejétől tilos kutyát állandóan láncra kötve tartani, valamint emelkedett a rossz tartási körülmények miatt kivethető bírságok összege is.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.