EUR: 324,62 Ft
CHF: 298,92 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Egyéb XIX.kerület

Tiltakozás az állatkínzások ellen

A deteki alpolgármester fia által elkövetett kutyakínzás mellett nem mehetett el szó nélkül a köztudottan állatvédő Dódity Gabriella, a kispesti önkormányzat fideszes képviselője sem. Február 20-án 13.30-ra a Határ úti buszvégállomáshoz vár mindenkit, aki szeretne kiállni az állatok jogaiért.

– Az állatvédő szervezetek közös megmozdulást szerveznek az állatkínzás ellen aznap, kiállva amellett, hogy az állatkínzók megkapják méltó büntetésüket. Mutassuk meg, hogy nekünk, kispestieknek is fontos az állatok védelme! Menjünk együtt Kispestről! A szervezők azt kérik, aki egyetért a célokkal, kössön kék sálat a nyakába. Bízom benne, hogy minél többen leszünk – hívta fel a kispestiek figyelmét Dódity Gabriella.


Az elmúlt öt évben számos esetben szigorodott az állatvédelmi törvény, ebből is látszik, hogy a kormány komolyan veszi az állatok jogait. A bírság alapösszege ötezer forintról tizenötezerre nőtt, de többszöri jogsértés esetén akár több százezer forint is lehet. A rendelet értelmében tilos gerinces állatot köralapú kalitkában vagy gömb alakú akváriumban, gerinces állat kifejlett egyedét harminc liternél kisebb űrtartalmú térben tartani. Rendelkeztek arról is, hogy a kutya-, a macska- és a görénykölyköket nyolchetes korukig az anyjukkal kell tartani, a hím sziámi harcoshalakat pedig úgy kell tartani, hogy azok egymást, illetve a tükörképüket ne láthassák. A rendelet kimondja, hogy a kutyák farkát csak az állat hétnapos koráig szabad kurtítani. Ugyancsak százötvenezer forintra kell büntetni azt, aki állatot emberre vagy állatra uszított, állatviadalra idomított, állatviadalt szervezett, tartott, arra fogadást szervezett, azon közreműködött. Ez év január elsejétől tilos kutyát állandóan láncra kötve tartani, valamint emelkedett a rossz tartási körülmények miatt kivethető bírságok összege is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.