2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb XIV.kerület

A hálózatról nem lehet lekapcsolódni

Cyberbully2

A Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egykori diákjai is játszanak a Koma Bázis közösségi színház legújabb előadásában

A Zuglói Hajós Alfréd Magyar−Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egykori diákjai is játszanak a Koma Bázis közösségi színház legújabb előadásában, amelynek alkotói ismét egy tabu témához nyúltak, de most egy olyan jelenséget veséznek ki, amelyről a szülők többsége talán még nem is hallott vagy elintézi egy kézlegyintéssel.

Pedig az internetes zaklatás nagyon is komoly következményekkel járhat. A Cyberbully című előadás ezt mutatja meg kamaszokkal, kamaszokról, nem csak kamaszoknak. A Zrinyi Gál Vince rendező és Mattyasovszky Zsolnay Bálint szövegíró vezetésével színpadra állított történet egy a szülők jó része számára ismeretlen világban játszódik. A játéktérben bent ülnek a saját nevükön játszó fiatalok, akik egy több szálon futó történetet mesélnek el, amely szülői szemmel mellbevágóan durva játszmázásokat mutat be a kamaszok valós és cyber hétköznapjaiból.


Gyomorszorító, ahogy észrevétlenül csúsznak át azon a határon, ahol az ártatlan szívatásokból vérre menő, fojtogató terrorháló lesz. Hogy éppen ki aláz, és kiválik megalázottá, előre nem lehet megjósolni. Együtt sodródnak a végkifejlet felé, ami szinte megállíthatatlan. Mindenkinek köze van mindenkihez, a hálózatról nem lehet lekapcsolódni.

A történet végén nincs feloldozás, csupán egy csomó kérdés, ami a nézőben zakatol és amelyeket muszáj együtt, közösségben kibeszélni. Vajon egy diákcsíny ennyire el tud fajulni? Ki lehet-e szállni belőle? Hol a határ?

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.