2018. március 20., kedd
Klaudia,

Külföld

A robbantások után percekkel érkezett a brüsszeli reptérre Schiffer András

Sárvár, 2015. október 7. Schiffer András, a Lehet Más a Politika társelnöke a Van-e alternatíva? című kerekasztal-beszélgetésen a XXX. vezérigazgató-találkozón Sárváron 2015. október 7-én. MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

Alig pár perccel a robbantások után, kedden reggel 8 óra 20 perc körül landolt Schiffer András gépe a brüsszeli Zaventem repülőtéren. Az LMP társelnökének gépe – amely utolsóként szállt le a brüsszeli reptéren – váratlanul már a kifutópályán megállt, ekkor közölték az utasokkal, hogy a repteret lezárták. Néhány perc várakozás után a repülő a dokkolóba érkezett, a spanyol Iberia Airlines repülője mellé. Ez utóbbi utasai ugyancsak a gépben vesztegeltek.

Mint Schiffer András beszámolt a távirati irodának telefonon beszámolt róla, semmilyen mozgás nem tapasztalható a brüsszeli Zaventem repülőtér kifutóján. A reptérre utolsóként leszállni engedett gépek utasai nem szállhattak ki a repülőből. Később arról értesítette őket a gép személyzete, hogy a repülőtérről mindenkit evakuáltak, hivatalos tájékoztatást azonban a robbantásról nem kaptak, arról csak a telefonjuk segítségével értesültek.  A politikus a Brussels Airlines egyik járatával érkezett Brüsszelbe.


Az LMP társelnöke közölte, egy ideig semmilyen információhoz nem jutottak arról, mikor hagyhatják el a gépet, megítélése szerint ezt a járat személyzete sem tudta. Később, 10 óra 20 perc körül egy biztonsági zónába vitték őket. Nagyobb poggyászaikat a fedélzeten kellett hagyniuk.

Mint ismert, a brüsszeli repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson is bomba robbant kedden reggel. A legfrissebb hírek már 17 halálos áldozatról és rengeteg sérültről számolnak be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ninó a romok között várja elhunyt gazdiját

  Ninó a romok között várja elhunyt gazdiját

  Nem újdonság az, hogy a kutyák elképesztően tudnak ragaszkodni gazdájukhoz és az sem ritka, hogy ha valamilyen úton elveszítik őket, képesek mély depresszióba esni és akár napokig egy falatot sem enni.

 • Zuckerberget hallgatná meg a brit parlament

  Zuckerberget hallgatná meg a brit parlament

  Mark Zuckerberget, a Facebook alapító vezérigazgatóját szeretné meghallgatni a londoni alsóház arról, hogy a Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég miként használhatott fel több tízmillió Facebook-profilt az amerikai elnökválasztási kampányban.

 • Francia értelmiségiek tiltakoznak az iszlám terror ellen

  Francia értelmiségiek tiltakoznak az iszlám terror ellen

  100 francia vezető értelmiségi, tudósok, írók, filozófusok, művészek kiáltványt tettek közzé a Le Figaróban. Az oka, hogy a migránsválság óta kezd elviselhetetlenné válni a helyzet: a radikális muszlimok már nemcsak a gondolat szabadságát veszélyeztetik, hanem minden értelemben a szabadságot.