EUR: 345,89 Ft
CHF: 321,76 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Külföld

Az amerikai hatóságok ismerték a brüsszeli robbantókat

Az amerikai hatóságok számon tartottak a keddi brüsszeli robbantások elkövetői közül kettőt, Ibrahim és Khalid el-Bakraouit, akiknek neve szerepelt egy terrorizmusellenes listán – közölte a CNN.

Az amerikai hírtelevízió pénteken meg nem nevezett forrásokra hivatkozva számolt be arról, hogy Ibrahim el-Bakraoui, aki a brüsszeli Zaventem repülőtéren hajtott végre öngyilkos merényletet, már a tavaly novemberi párizsi terrorista akciót megelőzően rákerült a szóban forgó listára. Testvére, Khalid, aki a brüsszeli metrón követett el öngyilkos merényletet, röviddel a francia fővárosban végrehajtott vérengzés után került a hatóságok látóterébe.


A CNN nem közölte, hogy pontosan milyen listáról van szó.

A Reuters hírügynökség korábban arról tudósított, hogy a Bakraoui fivérek már a párizsi merényletekben kulcsszerepet játszó Salah Abdeslam március 18-i brüsszeli elfogása előtt ismertek voltak az amerikai hatóságok előtt.

Frédéric Van Leeuw belga főügyész csütörtöki tájékoztatása szerint bizonyítást nyert, hogy a keddi brüsszeli terrortámadás elkövetői között lévő testvérpár kapcsolatban volt a párizsi öngyilkos merénylőkkel.

A brüsszeli támadássorozatban 31 ember halt meg, mintegy háromszáz pedig megsebesült.

Kapcsolódó Cikkek