2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Egyéb XX.kerület

Az egész Borsos família az SZTK sikeréért dolgozik

Borsos Vilmos kapusedzőként, Borsos Balázs erőnléti edzőként, ifjabb Borsos Vilmos pedig kapusként részese a Szigetszentmiklós labdarúgócsapatánál a bő keretnek. A klub honlapjának beszámolójából kiderül, utóbbi az U−17-es csapat tagja, ráadásul nemrég esett túl a posztváltáson.

– Nem az én ötletem volt, hogy kapus legyen, korábban a mezőnyben futballozott – mondta Borsos Vilmos. – Részt vett egy tornán, ahol nem volt a csapatnak kapusa, és ő állt a gólvonalra. Az eseményen ott volt Nyilasi Tibor is, aki csak annyit mondott, hogy vétek lenne nem védetni őt a jövőben. Hallgattunk rá. Nyáron az átigazolási időszakban készült először a felnőtt kerettel, amikor nem volt elég kapusunk. Az akkori edző, Horváth Ferenc kérte, hogy vigyem magammal az edzésekre. Elégedett volt vele, így végig ott volt. Vágó Attila is kérte, hogy most jöjjön velünk, mert neki sem volt rá panasza.


Érdekes a helyzet, hiszen a vezetőedző, Vágó Attila fia, Vágó Levente is a keret tagja, vagyis az edzéseken két apuka is figyeli a gyermekét.

– Ebből nekem nincs problémám, mert ha a helyzet úgy kívánja, letolom az edzéseken is – folytatta Borsos Vilmos. – Aztán otthon megdicsérem. Mindig olyan visszajelzést kap tőlem, amilyet érdemel. Nincs kivételezés.


A kapusedző nagyobbik fia, Balázs lényegében már kolléga, hiszen a szakmai stáb tagja. – Együtt megyünk reggel dolgozni – folytatta Vilmos. – Nagyon büszke vagyok rá, hogy munkát kapott. Látom, hogy mennyit dolgozik, és jó nézni, hogy komolyan veszi, amit csinál. A futballisták nem mindig mosolyognak az edzésein, de nem is kell.

A családból a hölgyektől sem áll távol a sport. Borsos Andrea az utánpótlásban dolgozik, Lili pedig az NB I-es Jászberény röplabdázója.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.