2020. augusztus 08., szombat
László

Sport

Az olaszok góljaitól ments meg, Uram minket!

Miközben a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságra készül, a futsalválogatott a világbajnokságra szeretne kijutni. Igaz, ehhez óriási bravúrra lenne szükség, hiszen csapatunk március 23-án vb-pótselejtezőn a világ élmezőnyébe tartozó Olaszországot fogadja.

droth

A Bajnokok Ligája-győztes Karjat Almatiban játszó Dróth Zoltán jó megoldásaira és góljaira az olasz ellen is nagy szükség lesz (fotó:mlsz.hu)

Már a sorsolás előtt biztos volt, hogy nem lesz egyszerű dolga a magyar csapatnak, hiszen a decemberi, hazai rendezésű világbajnoki selejtezőben második helyen végzett az ukránok mögött, így csak csoportelsőt kaphattunk a pótselejtezőn. Fortuna nem fogadta kegyeibe a csapatot, hiszen a kolumbiai vb-re Olaszországon keresztül vezet az út.


– Az egyik legerősebb ellenfelet kaptuk: az Eb-csoportmeccseken az olaszok még gólt sem kaptak, majd a legjobb nyolc között a kazahok ellen balszerencsés körülmények között estek ki – mondta Trencsényi János csapatkapitány. – Az a célunk, hogy minél szorosabb meccset játsszunk velük. A kazah vagy azeri válogatottat szívesebben kaptam volna, igaz, akkor sem mi lettünk volna az esélyesek.

Harnisch Ákos, a válogatott alapembere szerint is az olaszok az esélyesek, ám ez nem azt jelenti, hogy feltartott kézzel lépnének pályára. – Az olasz válogatott a világranglista első öt helyezettje közé tartozik, játékosaik topklubokban játszanak, ettől függetlenül az a célunk, hogy meglepjük őket és kijussunk Kolumbiába – mondta a játékos.

Kapcsolódó Cikkek