2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Sport

Az olimpiai bajnoknak még nincs párja

Kökény Roland Londonban Dombi Rolanddal nyert olimpiai aranyérmet kajak 1000 méteren. Ez Rióban biztos nem ismétlődhet meg, hiszen a 41 éves Kökénynek még nincs párja, bár elsősorban ismét 1000 méteres párosban szeretne kijutni az olimpiára.

Dorney, 2012. augusztus 8. Az aranyérmes Dombi Rudolf (j) és Kökény Roland a 2012-es londoni nyári olimpia férfi kajakpáros 1000 méteres számának eredményhirdetésén a Dorney falu melletti Eton Dorney evezőspályán 2012. augusztus 8-án. MTI Fotó: Kollányi Péter

Kökény Roland (balra) Londonban Dombi Rudolffal nyert olimpiai aranyérmet. Most még nincs párja (Fotó: mti)

A kajakos gőzerővel készült az első olimpiai válogatóra, ahol egyesben szeretne bizonyítani, aztán pedig jöhet a páros. És hogy kivel lenne ülne össze legszívesebben az olimpiai bajnok?


– Maradjunk annyiban, hogy egy férfi versenyzővel, mert vegyes páros még nincs. És legyen kajakos – mondta erre viccesen Kökény. – Nem szeretnék erről még nyilatkozni, remélem, jól alakulnak a dolgok, és lehetek nyertes a végére, ahogy 2012-ben is. Úgy érzem, jó formában vagyok, az akarás visz előre, nagyon szeretnék kijutni az olimpiára, nekem ez a legeslegutolsó dobásom és mindent megteszek, hogy sikerüljön. Persze 41 évesen talán el kellene már gondolkodnom a visszavonuláson, és azon, hogy a kajakon túl is kell valamit csinálni, de ez most nem aktuális. Rióra készülök.

Kapcsolódó Cikkek