EUR: 345,71 Ft
CHF: 321,11 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Egyéb I.kerület

Bécs és Budapest a Várbazárban

Egyedülálló fotókiállítást csodálhatunk meg a dualizmus korának ikerfővárosairól a Várkert Bazárban. A Duna fővárosai – Bécs, Budapest – Párhuzamos városképek 1850–1920 című tárlat összesen 75 tablón, mintegy 300 korabeli fényképpel, tíz témakörben, párokba rendezve mutatja be a két város fejlődésének jelentős állomásait és párhuzamait.

– A bemutatott időszak Budapest történetének legragyogóbb korszaka volt, hisz ekkor nyerte el fővárosunk máig meghatározó arcát – hangsúlyozta Tarlós István, Budapest főpolgármestere, a tárlat fővédnöke. Dr. Michael Häupl, Bécs polgármestere, a kiállítás társvédnöke hozzátette: a múltbeli fejlesztési tapasztalatok mindkét főváros esetében felhasználhatók. Gyutai Csaba, a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: az élményszerűen, dinamikusan megrendezett tárlat minden korosztálynak izgalmas kikapcsolódási lehetőséget kínál, a múzeumpedagógiai foglalkozások során a gyerekek és a fiatalok újraálmodhatják egy évszázaddal ezelőtti fővárosunkat.


Várbazár GYUTAI_CSABA

Gyutai Csaba

– A fotókon bemutatott budapesti helyszínek nagy részét egy kapcsolódó program során, a Hosszúlépés városismereti sétáján csodálhatják meg az érdeklődők. A séta a kiállításon zárul, ami lehetőséget ad az ismeretek további bővítésére. Az első séta időpontja március 12., szombat 11 óra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.