EUR: 311,46 Ft
CHF: 266,01 Ft
2018. március 20., kedd
Klaudia,

Egyéb I.kerület

Bécs és Budapest a Várbazárban

Egyedülálló fotókiállítást csodálhatunk meg a dualizmus korának ikerfővárosairól a Várkert Bazárban. A Duna fővárosai – Bécs, Budapest – Párhuzamos városképek 1850–1920 című tárlat összesen 75 tablón, mintegy 300 korabeli fényképpel, tíz témakörben, párokba rendezve mutatja be a két város fejlődésének jelentős állomásait és párhuzamait.

– A bemutatott időszak Budapest történetének legragyogóbb korszaka volt, hisz ekkor nyerte el fővárosunk máig meghatározó arcát – hangsúlyozta Tarlós István, Budapest főpolgármestere, a tárlat fővédnöke. Dr. Michael Häupl, Bécs polgármestere, a kiállítás társvédnöke hozzátette: a múltbeli fejlesztési tapasztalatok mindkét főváros esetében felhasználhatók. Gyutai Csaba, a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: az élményszerűen, dinamikusan megrendezett tárlat minden korosztálynak izgalmas kikapcsolódási lehetőséget kínál, a múzeumpedagógiai foglalkozások során a gyerekek és a fiatalok újraálmodhatják egy évszázaddal ezelőtti fővárosunkat.


Várbazár GYUTAI_CSABA

Gyutai Csaba

– A fotókon bemutatott budapesti helyszínek nagy részét egy kapcsolódó program során, a Hosszúlépés városismereti sétáján csodálhatják meg az érdeklődők. A séta a kiállításon zárul, ami lehetőséget ad az ismeretek további bővítésére. Az első séta időpontja március 12., szombat 11 óra.

Kapcsolódó Cikkek