EUR: 326,39 Ft
CHF: 290,10 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb XXII.kerület

Bormaraton a Törleynél!

Már lehet nevezni a május 13. és 22. között zajló II. Nemzeti Bor Maraton országos rendezvényre, melynek 2057 kilométer hosszú útvonalán a budapesti állomás a Törley budafoki, Anna utcai pincészeténél lesz.

A Magyarország mind a 22 borvidékén áthaladó bormaratonon idén a vállalt táv nemcsak futva, hanem kerékpárral is teljesíthető lesz. A tavaly kezdődött közösségi és szabadidősport-sorozat célja, hogy a magyar borkultúrát és a sportot összekapcsolva, egy újfajta közösségi élményen keresztül járuljon hozzá az ágazatok népszerűsítéséhez és Magyarország turisztikai vonzerejének növeléséhez. Az év sporteseményei az olimpia köré szerveződnek, ezért idén a futókon kívül várják a kerékpárosok jelentkezését is, valamint a központi helyszíneken más ötkarikás sportágakkal is meg lehet majd ismerkedni.


A kiemelt helyszínek között Soltvadkert, Villány, Szekszárd, Budapest, Balatonfüred, Nagykanizsa, Sopron, Tokaj, Eger és Szeged szerepel. A borvidékek népszerűsítése céljából idén először megrendezik a Borvidékek Szépe szépségkirálynő-választást is, amelyre Magyarország minden településéről várják a nevezéseket április 16-ig. A budapesti állomás a rendezvény egyik támogatójánál, a Törley budafoki, Anna utcai pincészeténél lesz. Lőrik Tamás, a Chevaliers Törley Pezsgő Lovagrend kancellárja, a Törley termékmenedzsere elmondta, bíznak benne, hogy igazi családi ünnep lesz ez Budafokon, mind a budafok-tétényiek, mind az ország minden részéből ide érkezők számára. Hozzátette, a sportrendezvényt változatos kulturális programokkal is színesítik.

Törley Látogatóközpont szoborcsoport ( Fotó_ Sáfár Tibor)

A Törley Anna utcai pincészetének udvarán is várják a látogatókat

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.