2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb XXII.kerület

Bormaraton a Törleynél!

Már lehet nevezni a május 13. és 22. között zajló II. Nemzeti Bor Maraton országos rendezvényre, melynek 2057 kilométer hosszú útvonalán a budapesti állomás a Törley budafoki, Anna utcai pincészeténél lesz.

A Magyarország mind a 22 borvidékén áthaladó bormaratonon idén a vállalt táv nemcsak futva, hanem kerékpárral is teljesíthető lesz. A tavaly kezdődött közösségi és szabadidősport-sorozat célja, hogy a magyar borkultúrát és a sportot összekapcsolva, egy újfajta közösségi élményen keresztül járuljon hozzá az ágazatok népszerűsítéséhez és Magyarország turisztikai vonzerejének növeléséhez. Az év sporteseményei az olimpia köré szerveződnek, ezért idén a futókon kívül várják a kerékpárosok jelentkezését is, valamint a központi helyszíneken más ötkarikás sportágakkal is meg lehet majd ismerkedni.


A kiemelt helyszínek között Soltvadkert, Villány, Szekszárd, Budapest, Balatonfüred, Nagykanizsa, Sopron, Tokaj, Eger és Szeged szerepel. A borvidékek népszerűsítése céljából idén először megrendezik a Borvidékek Szépe szépségkirálynő-választást is, amelyre Magyarország minden településéről várják a nevezéseket április 16-ig. A budapesti állomás a rendezvény egyik támogatójánál, a Törley budafoki, Anna utcai pincészeténél lesz. Lőrik Tamás, a Chevaliers Törley Pezsgő Lovagrend kancellárja, a Törley termékmenedzsere elmondta, bíznak benne, hogy igazi családi ünnep lesz ez Budafokon, mind a budafok-tétényiek, mind az ország minden részéből ide érkezők számára. Hozzátette, a sportrendezvényt változatos kulturális programokkal is színesítik.

Törley Látogatóközpont szoborcsoport ( Fotó_ Sáfár Tibor)

A Törley Anna utcai pincészetének udvarán is várják a látogatókat

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.